Nakon nekoliko tmurnih dana gde je temperatura bila u padu, dolazi topliji vikend. Međutim, u nekim krajevima Srbije očekuje se nevreme, naročito u nedelju.

Prvi dan vikenda doneće Srbiji vedro i sveže jutro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Tokom dana biće sunačno i toplo. Posle podne očekuje se lokalni razvoj oblačnosti. U noći ka nedelji ređa pojava pljuska sa grmljavinom očekuje se na severu Vojvodine.

Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C. Drugog dana vikenda biće sunčano i još malo toplije, maksimalna tempeatura u većini predela biće oko 30°C. Poslepodne na zapadu i jugozapadu očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima, a tokom večeri ponegde i na severu Srbije. U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se južnije od Save i Dunava, naročito u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak u većem delu Srbije biće oko 30°C. Od utorka se očekuje sunčano, uz toplotni talas i temperature od 30 do 35°C. Najvrelije biće oko 20. juna, pa se tako tokom sledećeg četvrtka i petka očekuju temperature iznad 35°C, lokalno i do 37°C. Toplotni talas potrajao bi do subote, a sam kraj sledeće sedmice doneo bi osveženje, odnosno u nedelju, 23. juna temperature bi opale ispod 30°C. Nakon 24. juna očekuje se prijatnije i ugodnije vreme, uz maksimalne temperature od 25 do 30°C, što su ujedno i prosečne temperature za kraj juna.

BONUS VIDEO:

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS Kurir televizija

(Telegraf/MONDO/A.B.)