Ulaz u stambenu zgradu u ruskom gradu Šebekinu srušio se tokom napada ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je na Telegramu guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov. Prema prvim informacijama, povređeno je najmanje pet osoba.

Zaposleni ruskog Ministarstva za vanredne situacije stigli su na lice mesta i sprovode operaciju traganja i spasavanja. Oni su uz pomoć kamiona sa merdevinama evakuisali najmanje četiri osobe sa petog sprata, dok su još dve osobe izvučene ispod ruševina.

Ruski komesar za ljudska prava Tatjana Moskalkova saopštila je da su članovi njene kancelarije zajedno sa ombudsmanom Belgorodske oblasti takođe otišli ​​u Šebekino.

"Još jedan zločin Oružanih snaga Ukrajine nad civilima Rusije dogodio se u Šebekinu u Belgorodskoj oblasti. Kao rezultat raketnog napada iz Ukrajine, uništena je stambena zgrada i poginuli su ljudi. Grupa zaposlenih iz moje kancelarije je otišla. na mesto za pružanje pomoći nastradalima", istakla je ona.

Iako Moskalkova pominje mrtve, zvanične informacije ruskih vlasti ne govore da je neko poginuo.

BONUS VIDEO:

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU! kurir televizija

(MONDO/N.D.)