Ni traga od nestalog Nišlije Milana Đorđevića. Spasioci Gorske službe se pripremaju da se užadima spuste niz liticu. Peti dan je potrage u gustoj šumi Bojaninih voda, ali nažalost novosti nema.

Prema navodima pripadnika Gorske službe spašavanja, potragu je u toku jučerašnjeg dana i noći dodatno otežavala gusta magla i kiša. Zbog magle ni dron nije mogao ništa da zabeleži.

"Danas je ovde Vojska sa psima, ali ni oni nisu ništa pronašli. Ukoliko vremenski uslovi dozvole poslepodne ili sutra ujutru spasioci GSS će se spustiti užadima niz litice koje se nalaze oko vrha Trem", kazali su u Gorskoj službi.

Prema njihovim rečima potragu otežava nepristupačan teren. Kako kažu radi se o planini, a vegetacija je veoma gusta. Ipak, za planinarom iz Niša se i dalje intenzivno traga.

Kurir/M.S. Potraga za Milanom Đordjević

"Sve raspoložive snage MUP-a su na terenu. Nažalost nema novih informacija", kazali su u PU u Nišu.

Za nestalim Milanom Đorđevićem, koji je poslednji put viđen u ponedeljak 10. juna oko 18:30 časova traga veliki broj ljudi, pripadnika policije, Žandarmerije, Vojske Srbije, planinari, GSS, ali i njegovi prijatelji i porodica.

Milan Đorđević, visok 185 cm, poslednji put je viđen u beloj košulji sa plavim štraftama, teget pantalonama i braon cipelama. Njegov automobil marke "škoda" pronađen je u podnožju Suve planine. Porodica je zabrinuta i apeluje na sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave policiji.

Viđen u Jelašnici u ponedeljak

Milan je završio Stomatološki fakultet ali već godinama radi u jednoj farmaceutskoj kompaniji. Milan je u ponedeljak oko podneva poslao poruku supruzi da zbog poslovnih obaveza ne može da stigne da dođe po decu i da ona ide da ih uzme, što nije bilo neuobičajeno. Posle toga je u popodnevnim satima viđen u Jelašnici, koja se nalazi u podnožju Bojaninih voda, na Suvoj planini gde, inače, ima običaj da dolazi na planinarenje. Ali, on je bio je u odelu i u salonskim cipelama jer se vraćao sa posla, što isključuje mogućnost da je krenuo u planinarenje. I od 18.30 časova od njega nema ni traga ni glasa.

Policija je iste večeri započela potragu kada je pronađen njegov službeni automobil na Bojaninim vodama.

Auto pronađen preko aplikacije sata

Milanov službeni automobil "škoda" pronađen je preko aplikacije sinovljevog pametnog sata koji je povezan sa njegovim telefonom. Automobil je bio zaključan i parkiran ispred Planinarskog doma na Bojaninim vodama. U automobilu su pronađena oba njegova telefona, i službeni i privatni. Policija je forenzički obradila automobile koji je nakon toga odvežen. Porodica je ranije saopštila da sumnjaju da je Milan negde pao, da se povredio I da ne može da dozove pomoć. U akciju potrage za nestalim MIlanom, uključen je i pas tragač koji je obučen za takvu vrstu pretraga. Prema nezvaničnim informacijama za traganje se koristi i dron sa termovizijskim kamerama.

BONUS VIDEO:

Policija pretražuje šumu nedaleko od dvorišta osumnjičenog Kurir

(Blic/MONDO/N.D.)