Letnja sezona u ski centrima u Srbiji počinje ove nedelje. Ona startuje u četvrtak, 20. juna i aktivnosti su kao i svake godine, manje-više poznate, kao i to da su besplatne samo prvog dana tokom otvaranja sezone. 

"20. počinje sezona na Torniku, 21. počinje na Kopaoniku. Na Staroj Planini će početi sezona u zavisnosti od toga kako gosti budu dolazili. Od sadržaja imamo bob na šinama, zip lajn, avantura park, kartovi, bajkovi... Na Kopaoniku imamo veštačku stenu za penjanje i najdružu veštačku stazu za skijanje, koja će od ove sezone, pored radnih dana, raditi i subotom", ističe direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ćika.

On je rekao da će svi ti sadržaji biti dostupni svaki dan, a na Kopaoniku će gondola  i veštačka staza biti otvorene subotom. Svi sadržaji tokom otvaranja biće besplatni za sve posetioce na planinama.

"Mi se trudimo da sve letnje sadržaje unapredimo kako bismo privukli što više gostiju tokom letnjih meseci, za sada to još uvek nije na onom nivou na kom bismo mi želeli, ali se trudimo i iz godine u godinu sve je veći broj ljudi koji dolazi. Najveći broj turista je na Zlatiboru jer su tamo najveći smeštajni kapaciteti, sledeći je Kopaonik, pa Stara Planina", rekao je direktor JP "Skijališta Srbije" Dejan Ćika.

BONUS VIDEO:

Jeleni se slobodno šetaju po Kopaoniku RINA

 (Prva TV/MONDO/J.D.)