Tokom najtoplijeg dana od početka godine, pojedine delove Srbije pogodilo je snažno nevreme koje je u pojedinim mestima bilo praćeno i jakim gradom. Na društvenim mrežama kruže snimci i fotografije poplavljenih ulica, uništenih automobila, a ono što je zapanjujuće jeste da su pojedine ulice, zbog grada veličine lešnika, doslovno zabelele.

Grad je padao u Krupanju, Ivanjici, Loznici i Bajinoj Bašti, gde je naneta i najveća šteta, kako na malinjacim, tako i na lokalnoj infrastrukturi. Na instagram stranici "192_rs" snimci pokazuju prizore nakon što je nevreme pogodilo ove gradove. Jak grad se "sručio" na Krupanj i okolinu, nakon čega se zadržao i znatan beli pokrivač od leda.

Pričinjena velika materijalna šteta

Pored velike štete koja je naneta voću, najviše malinama čija je berba u toku, grad je načinio i veliku materijalna štetu na automobilima. Tako se na fotografiji iz Osečine vidi automobil kome je jak grad razbio prozore.

Ova fotografija pokrenula je bezbroj komentara korisnika koji su ostali zatečeni ovim prizorom.

  • "Protivgradna je nakad razbijala oblake profesionalno, danas nažalost tu sede nestručni ljudi", glasi jedan komentar.
  • "Jadan ovaj narod, uvijek neka muka", napisao je jedan korisnik.
  • "Manite me sa kolima i krovovima šta je bilo sa šljivama",upitao je jedan korisnik.

Zbog jakog pljuska pojedine ulice u Valjevu ostale su potpuno pod vodom, pa se saobraćaj iz tog razloga otežano kretao. Takođe, u dvorištima su sa ulica tekle "reke2 koje su nastale zbog obilnih padavina.

RHMZ upozorio

Prema poslednjoj najavi RHMZ-a oblačnost iz zapadne i jugozapadne Srbije u toku večeri širiće se ka centralnim krajevima zemlјe i Vojvodini uslovlјavajući kišu, plјuskove, grmlјavinu, pad temperature, ali i lokalne nepogode praćene gradom i olujnim vetrom. Na području Beograda u naredna dva sata očekujue se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, stoji u najavi RHMZ-a.

BONUS VIDEO:

NEVREME NAD SRBIJOM, OGLASIO SE NEDELJKO TODOROVIĆ: Evo u kojim delovima zemlje se očekuje grad i kad stiže novi TOPLOTNI TALAS Kurir televizija

(Mondo/A.V.)