Pojedini građani Srbije ovih dana su ponovo dobili SMS poruku u ime "Pošte Srbije" u vezi sa preuzimanjem pošiljke u kojoj se traži potvrda adrese za prijem paketa koji navodno ne može da bude dostavljen zbog nepotpune adrese. Zapravo je reč o još jednoj "masnoj" prevari. Iz "Pošte Srbije" ranije su upozoravali na njih i upozorili građane da ne nasedaju. Na Instagram stranici "Moj_beo_grad_" pojavilo se novo obaveštenje građana.

"Pošta: Vaš paket je stigao u magacin, ali ne može biti isporučen zbog nepotpune adrese. Ažurirajte informacije o isporuci da biste olakšali isporuku. U suprotnom, cena je na vašu štetu. Kliknite na sledeći link da biste napravili promene: Hvala vam još jednom na saradnji", glasi sadržaj sporne poruke.

3912171_prevara-na-internetu_ff.jpg
moj_beo_grad / screenshot 

Naime, poruka stiže sa brojeva koji nisu podržani u zemlji i sa linkova koji ne vode ni do kakve postojeće stranice. Napisana je ćirilicom ili kombinacijom ćirilice i latinice. Ukoliko ste dobili ovakvu poruku na mejl ili u SMS formatu, nikako ne pretražujte ili klikćite na linkove koji se navode na kraju poruka.

Iz "Pošte Srbije" ranije su napomenuli i da građani obrate pažnju na broj sa kojeg je poslata poruka. Istakli su da su već neko vreme na udaru prevaranata koji, koristeći logo i ime firme, pokušavaju da dođu do brojeva kartica i sigurnosnih kodova kako bi im oteli novac. Upućeni su savetovali da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.

BONUS VIDEO:

POŠTA SRBIJE UPOZORAVA NA LAŽNU NAGRADNU IGRU! Direktor Zoran Đorđević za Kurir TV objasnio kako da uočimo prevaru Kurir televizija

(Kurir/Mondo/A.V.)