Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, neumorno deli svoju bol na društvenim mrežama, svakodnevno posvećujući potresne poruke tragično nastradalom mladiću. Svaka njena reč nosi težinu neizmernog bola i nesagledivu tugu koju oseća za sinom čiji je život ugašen u masakru u Duboni. U poslednjoj u nizu poruka posvećenih ubijenom sinu nesrećna majka piše da je sve na njega podseća i da joj nedostaje.

3527636_dalibor-todorovic_ff.jpg
društvene mreže 

"Bez tebe moje srce vene, probudi se na čas da ti čujem glas. Prolaze dani, prolaze meseci, godine, a tebe nema više. Sve me na tebe podseća. Boli svaki tren bez tebe. Nema te više, a u srcu mom si zauvek. Nedostaješ, sine", objavila je neutešna majka.

"Nisam te tražila da bih te izgubila"

Suzana Ranković, rođena sestra Dalibora Todorovića objavila je na društvenim mrežama pesmu posvećenu nastradalom bratu. Prenosimo je u celosti:

"Nisam te tražila da bih te izgubila

Nisam, a noćima sam se budila

U mraku sobe tražila bih sjaj

Zamišljala tebe, zamišljala raj

Po danu bih u tvoju sliku gledala

Sa usana tvojih govor zamišljala

Iz očiju tvojih tražila bih sjaj

Samo da zaboravim onaj tužni Maj

A tišina neka samo bi se širila

Iz kandila svetlost jedino treperi

Ja poželim, rođeni, da ti dođeš meni

Znam da to je želja moja

Svud si oko mene, brate,

samo te ne vidi rođena tvoja".

3592478_suzana-i-dalibor-todorovic-foto-fb_ff.jpg
društevene mreže Dalibor i

Policija telima zaštitila Uroša Blažića

Uroš Blažić doveden je krajem maja u Viši sud u Smederevu sa pancirom i lisicama na rukama i nogama na suđenje za masakr. Samo nekoliko trenutaka nakon što je masovni ubica kročio u sudnicu, gde su se nalazile porodice ubijene i ranjene dece, emocije su kulminirale, te su svi prisutni nasrnuli na Blažića. Situacija u sudnici brzo je izmakla kontroli nakon njegovog ulaska, izbijajući u pravi haos.

Uroš Blažić, u pratnji desetak čuvara, zajedno sa ocem Radišom, sproveden je u sudnicu spuštene glave dok je sve vreme gledao u pod.

"Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra - otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli ka Blažiću. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano", rekao je ranije očevidac.

"Kome se ovde sudi? Što više nisi toliko hrabar?"

Naglašava da su policija i sudski stražari odmah reagovali i trčećim korakom odveli Blažića i njegovog oca iz sudnice. Oni su trčali sa pancirima i okovima na rukama i nogama, dok su se sve vreme okretali da vide da li ih neko od roditelja ubijene dece prati.

"Policija je stala na vrata i zabranila roditeljima ubijene dece da napuste sudnicu dok Blažića ne odvedu na sigurno. Sve to je bilo jako mučno i tužno gledati. Roditelji su izbezumljeno vikali: 'Kome se ovde sudi? Da slušamo koliko metaka je sasuo u našu decu! Što više nisi tako hrabar? Streljao nam je decu!', ističe očevidac, dodajući da su neutešni roditelji jedva stajali na nogama.

BONUS VIDEO:

"KAD OŠTEĆENI ZNAJU DA JE KAZNA ZA BLAŽIĆA MAKSIMALNO 20 GODINA, KAO OČEKUJETE DA REAGUJU?!" Advokat: Zakoni moraju da se menjaju! kurir televizija

(Blic/Mondo/A.V.)