Slušaj vest

Nakon snažne superćelijske oluje koja je pogodila Srbiju pre 10 dana, usledio je toplotni talas koji nam je doneo temperature od skoro 40 stepeni. Lekari savetuju građane da piju dosta tečnosti i da vode računa dok su na suncu, a Slobodan Sovilj, načelnik Nacionalnog centra za hidrometeorološki sistem, saopštio je kakvo vreme nas očekuje do kraja ove nedelje kao i kada se očekuju vremenske nepogode.

"Očekujemo nastavak visokih temperatura i sledeće nedelje, od 15. do 22. jula. U većini mesta će tada dnevni maksimum biti između 33 i 38 stepeni, a samo će lokalno dostizati 40 stepeni. Do subote ove sedmice neće biti padavina ni lokalnog razvoja oblačnosti, ali će u nedelju i početkom naredne nedelje biti uslova za retku ili izolovanu pojavu kratkotrajnog pljuska ili grmljavine", rekao je Sovilj.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za petak 12. jula, očekuje se sunčan i topao dan. Najniža temperatura biće od 18 do 25, a najviša od 36 do 39.

Što se tiče subote, temperature će ići do 40 stepeni! U nedelju su moguće vremenske nepogode, grad u kojem se to najviše očekuje je Novi Sad.

BONUS VIDEO:

Nevreme u Beogradu Kurir

(Blic/MONDO/A.B.)