Slušaj vest

U utorak je Ruska Federacija bila domaćin ručka povodom ruskog predsedavanja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, a na meniju je bilo ukrajinsko jelo "Piletina Kijev", prenela je agencija "Ukrinform". Savet bezbednosti se održao zbog ruskog napada na bolnicu u Kijevu u kojem su stradale dve, a više od 30 povređeno.

Nakon sednice, ruska delegacija priredila je svečani ručak. Neko je potom fotografisao meni i ta fotografija je postala viralna za kratko vreme na društvenim mrežama.

"Moralna degradacija ruske diplomatije je očigledna", rekao je Sergij Kislica, stalni predstavnik Ukrajine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija koji je istakao da je taj ručak "plaćen krvlju".

O jelovniku se oglasio i savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko. On je objavio fotografiju na svom "X" profilu, nekadašnjem "Tviteru", i oštro je osudio Ruse.

"Ova bića su izgubila ljudski oblik i još jednom su pokazala celom svetu da su kanibali. To već svi znaju", napisao je Geraščenko.

BONUS VIDEO:

"I BELORUSIJA MOGUĆA META AMERIČKIH RAKETA!" Šahrimanjan Obradović: Ukrajina će pobediti u ovoj fazi rata, zahvaljući OVOM ORUŽJU! kurir televizija

(MONDO/A.B.)