Slušaj vest

Početak septembra donosi idealne uslove za letovanje u Španiji, jednoj od najpopularnijih destinacija za turiste iz Srbije i celog sveta. Još uvek toplo vreme, sunčane plaže, bogata kulturna baština i raznovrsna gastronomska ponuda čine Španiju savršenim izborom za kasno letovanje.

Turisti koji odluče da posete ovu prelepu zemlju početkom septembra mogu da uživaju u mirnijem ambijentu, jer većina sezonskih gužvi jenjava, a temperature ostaju prijatno tople.

Anketa

Da li ove godine idete na more?

Agencijska ponuda je raznolika, a ukoliko dobro istražite ponuđene cene, na ovom letovanju ne morate da prođete kao bosi po trnju, budući da su cene oslabile u odnosu na pik turističke sezone.

Početak septembra je malo skuplji nego druga polovina meseca pa tako za 598 evra u pansionu sa tri zvezdice možete boraviti osam dana, dok sredinom septembra za isti aranžman treba izdvojiti 574 evra. Pun pansion podrazumeva noćenje u hotelu, sa doručkom, ručkom i večerom. U ovu cenu je uračunat prevoz.

Smeštaj se nalazi na samo dva minuta hoda od plaže. Smešten na 150 metara od plaže Kosta Maresme i plaže Levante. Letovalište Blanes je udaljeno šest kilometara, a gosti mogu uživati u izletima do Barselone do koje se vozom stiže za oko sat vremena.

španija plaža.jpg
Shutterstock/Todamo 

U ponudi ima sobe sa balkonom i bazen na otvorenom. Hotel raspolaže i barom i zajedničkom terasom sa ležaljkama za sunčanje. Automat sa pićima je takođe dostupan na licu mesta. Zabavne aktivnosti se organizuju u prelaznim mesecima i tokom sezone.

U blizini hotela nalaze se plaža Kosta Maresme i Levante. Sve sobe su klimatizovane i nude TV sa satelitskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom. Hotelski restoran na bazi švedskog stola služi jela mediteranske i internacionalne kuhinje. Vino i voda su uključeni uz ručak i večeru.

Letovanje u hotelu u Španiji turisti početkom septembra u drugoj agenciji plaćaju 772 evra i to u hotelu koji se nalazi u mirnom delu Can Pastile, na oko 500 metara od plaže. Hotel je udaljen devet kilometara  od grada Palma, a svega tri kilometara od aerodroma.

Plaža je sa šetalištem povezana sa susednim letovalištem Playa de Palma. Svaka smeštajna jedinica ovog hotela poseduje sopstveno kupatilo, TV, telefon, wi-fi uz doplatu, sef uz doplatu, klima urđaj, balkon ili terasu

Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, bazen sa delom za decu, besplatan wi-fi u lobiju hotela, bilijar, teniski teren, mini golf.

Uslugaje u vidu polupansiona, što znači da su u cenu uključeni doručak i večera (švedski sto). U cenu je takođe uračunat prevoz avionom, kao i prevoz kolima od aerodorma do objekta. Aranžman traje sedam dana.

Treća agencija nudi boravak u luksuznom hotelu i 10 noćenja u istom za 1.439 evra po osobi. Hotel je smešten samo 200 metara od predivne peščane plaže, uz sam centar Magalufa. Njegova blizina gradu Palma i aerodromu čini ga praktičnim izborom za putnike. Hotel ima impresivan bazen sa đakuzijem i posebnim bazenom za najmlađe goste.

Tvrde da je gostima zagarantovan komfor i moderan ambijent. Uz to, hotel nudi širok spektar sadržaja uključujući restoran, bar, dečiji bazen, igralište, mini klub, video igre, stoni tenis i TV salu. Besplatan Wi-Fi dostupan je kako u zajedničkim prostorijama tako i u sobama. Sobe su opremljene klima uređajem, SAT TV-om, telefonom, mini frižiderom, sefom (uz doplatu), te kupatilom sa fenom za kosu. Gosti mogu birati između opcija doručka ili polupansiona, sa bogatim izborom jela u samoposluživanju. Aranžman važi za početak septembra, dok u drugoj polovini meseca za dve osobe možete letovati po ceni od 1.590 evra u hotelu koji se nalazi 500 metara od peščane plaže u poznatom letovalištu Kan Pastilja, devet kilometara od grada Palma, tri kilometra od aerodroma.

Pored lepe peščane plaže koja je povezana šetalištem sa susednim letovalištem Plaja de Palma, mesto Kan Pastilja nudi širok izbor aktivnosti uključujući restorane, barove, noćni život, prodavnice, Palma akvarijum i veliki izbor vodenih sportova. Sve navedeno čini ovaj popularan hotel odličnim izborom.

BONUS VIDEO: Gde letujete?

MONDO Anketa - Letovanje u Srbiji