Slušaj vest

Uzbudljivo takmičenje, održano u Beogradu okupilo je osam najveštijih barmena iz Srbije, od kojih je Slobodan Veljković poneo prestižnu titulu šampiona koji će predstavljati našu zemlju na globalnom Heineken® Star Quality finalu u Amsterdamu!

Publika je imala jedinstvenu priliku da se bliže upozna sa umećem točenja piva, u skladu sa Heineken® Star Serve ritualom — pet preciznih koraka koji garantuju vrhunski kvalitet, savršen ukus, serviranje i nezaboravni doživljaj svake čaše Heinekena.

Heineken® PourFection Lab - pivo od 5 zvezdica copy.jpg
Foto: Miodrag Todorović

„Ponosni smo što putem ovog jedinstvenog takmičenja možemo da predstavimo najbolje barmene Srbije koji svojom posvećenošću i veštinama oslikavaju upravo ono što Heineken® predstavlja, vrhunski kvalitet bez kompromisa u svakom gutljaju. Kada se svaki korak u procesu točenja piva izvede pravilno, uz razumevanje suštine same pripreme i posluživanja, rezultat dolazi u vidu vizuelnog savršenstva i piva od pet zvezdica koje donosi novu dimenziju uživanja - za one koji ga toče, kao i za naše potrošače koji ga konzumiraju“, izjavila je Tamara Pajević, direktorka marketinga kompanije Heineken Srbija.

Heineken® PourFection Lab - experience room copy.jpg
Foto: Miodrag Todorović

Program je otvorio poznati radio voditelj Predrag Popović Pop, koji je na svoj autentičan način predstavio pravila: svaki barmen dobio je samo jedan pokušaj da impresionira sudije, sertifikovane Heineken® Draught Master-e Aleksandru i Aleksu, koji su prošli prestižnu globalnu „Train the trainer“ obuku i ušli u ograničen krug od oko dvadesetak ljudi na svetu koji imaju ovaj sertifikat od 2022. godine, kada je Star Quality program pokrenut.

Heineken® PourFection Lab - atmosfera copy.jpg
Foto: Miodrag Todorović

Pogrešan nagib čaše, isprekidani mlaz piva ili neadekvatno skidanje pene mogu u potpunosti promeniti ukus i kvalitet napitka. Zato kriterijumi za pivo od pet zvezdica u okviru Heineken® Star Serve rituala podrazumevaju temeljno ispiranje čaše, kako bi bila čista i hladna, točenje pod uglom od 45 stepeni za postizanje idealne pene da bi pivo zadržalo svoju svežinu i balansiran ukus, uklanjanje viška pene i provera njene visine. Na samom kraju, poentira se serviranjem čaše s logotipom okrenutim ka potrošaču.

Navedenim koracima prethodi i značajan segment proizvodnje piva, u okviru koje Heineken® koristi 100% prirodne sastojke zaslužne za osvežavajući ukus od prvog gutljaja, dok proces odležavanja traje 28 dana kako bi se osigurao kvalitet bez kompromisa za koji je potrebno vreme. 

Heineken® PourFection Lab - finalisti  Star Quality takmičenja copy.jpg
Foto: Miodrag Todorović

Pored takmičarskog dela događaja, u okviru posebnog Experience room-a, prisutni su mogli da saznaju nešto više o svim pomenutim ali i dodatnim informacijama koje slikovito ilustruju proces proizvodnje piva. Istaknute su i razne zanimljivosti o ​vodećem premijum brendu, koji neprestano postavlja standarde u veštini točenja i serviranja piva na svetskoj sceni i na domaćem tržištu. Dinamičnu atmosferu, koja je trajala do kasnih večernjih sati, upotpunio je i muzički set popularnog DJ Peppe-a.