Slušaj vest

Nema onog ko na more nije poneo nešto od hrane, a Aleksandar Miletić iz Kuršumlije je ovo pakovanje podigao na viši nivo i poneo ni manje ni više nego celo pečeno jagnje.

Na letovanje u Pefkohori Aleksandar je sa prijateljem poneo celo pečeno jagnje i to je bila glavna hrana tokom celog letovanja, a za TV Prva je ispričao kako su došli na ovu ideju i sproveli je u delo.

"Nešto ne volimo te morske plodove, lignje, dagnje.. i došli smo na ideju moj drug Goran i ja da ponesemo jagnje. Razmišljali smo kako ćemo da spakujemo, ali smo rešili da ponesemo celo pa ako ga uzmu, uzmu", priča Aleksandar.

154156_jagnje-na-plazi_iff copy.jpg
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Kako kaže, jagnje su ispekli na ražnju i nakon što se ohladilo uvili u streč foliju i spakovali u gepek. Do Pefkohorija su se vozili šest sati, prošli dve granice i jagnje nije bilo primećeno.

"Jagnje je tako stiglo celo u apartman, izneli smo ga na terasu i raskomadali i to nam je bilo ekstra za nedelju dana. Jela se samo jagnjetina, žene su malo kukale posle pet dana, ali nas dvojica smo samo to jeli", rekao je Aleksandar te dodao da je jagnjetina bila glavni specijalitet i na plaži i da ih je sa pečenjem to koštalo 120 evra.

"Služili smo ljudima, to su 99 odsto naši ljudi, za pet minuta oval prazan. I na brodu ljudi su se oduševili, niko te hamburgere što smo dobili nije ni jeo... Nas dvojica smo to po pola dali, nije to puno, pa smo rekli šta bude, bude", rekao je Aleksandar.

BONUS VIDEO:

02:55
Zašto je pečenje iz Čačka toliko posebno? Izvor: Kurir televizija