Jedan muškac zadobio je teške povrede opasne po život u tuči dve grupa mladića u Aranđelovcu i posle ukazane lekarske pomoći prebačen je u Urgentni centar u Beogradu, saopštila je danas Policijska uprava u Kragujevcu.

Kako je navela policija, teško je povređen Nenad P. (32) iz Aranđelovca, kome je Nikola C. (23), takođe iz Aranđelovca, nožem naneo dve ubodne rane u predelu grudi.

Policija je Nikoli C. odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Istu mera policija je odredila i Radivoju A. (23), Marku M. (33), Marku R. (30), Milanu S. (31) i Marku R. (23), svi iz Aranđelovca, zbog učestvovanja u tuči.

Svi oni će po isteku mere zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Dve grupe mladića, nakon kraće verbalne rasprave, sukobile su se i potukle sinoć nešto pre ponoći, u kaficu "Šekspir" u Aranđelovcu, a tuču nastavili i ispred tog ugostiteljskog objekta, kada je, kako se sumnja, Nikola C. nožem dva puta ubo u grudi Nenada P.

Sve učesnike tuče policija je otkrila u prepodnevnim satima, navodi se u saopštenju i dodaje da je nož sa tragovima krvi, kojim je najverovatnije povređen Nenad P, pronađen u dvorištu porodične kuće Nikole C.

(Tanjug)