Ona je poručila da je 224 putnika na pruzi Beograd-Bar bilo zarobljeno u vozu devet sati, jer je zatajio ljudski faktor.

"Obavljeni su razgovori sa direktorima Železnica, drago mi je da su se izvinili. Postoji jašna procedura šta se radi u takvim situacijama. U roku od sat vremena autobusi su morali da budu spremni. Moja poruka svim direktorima komunalnih i javnih preduzeća - niste direktori osam sati, već 24 sata i odgovarate za svakog putnika", rekla je Mihajlović za RTS.

Mihajlović je dodala da je u tom slučaju bilo propusta u samom lancu i loše komunikacije, te da je to znak i da unutar sistema "stvari nisu na najbolji način funkcionisale".

"To ćemo popraviti. Već su neke stvari sprovedene unutar Železnice, sa direktorima sam razgovarala juče", rekla je Mihajlović.

"Jedno je tehnika kojom se bavite, a drugo je kako upravljate određenim sistemom. Nisam sigurna da tu ima dovoljno znanja, raspisuju se konkursi, biraju se drugi direktori, pa oni koji su najbolji će taj posao i raditi", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da putevi moraju biti čisti u slučaju novih padavina.

"Ko ne može da radi takav posao neće ga raditi, nisu to tako strašne vremenske nepogode", rekla je Mihajlović, podsećajući i da je pohvalila putare za reakciju na prvi ovogodišnji sneg, jer su se maksimalno trudili da u vremenskim uslovima pojačanog vetra putevi budu čisti.

Navodeći da se 25.000 ljudi vraćalo ka Beogradu, Mihajlović je rekla da saobraćaj jeste bio otežan, ali da ništa nije stajalo i da nijedan deo na putevima nije bio neprohodan.