• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović: Autoputevima na more sledeće godine

Izvor mondo.rs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će Koridor 10, sa Grdeličkom klisurom, biti gotov početkom 2017. godine.

Radi se i na Koridoru 11, kao i na proširenju prelaza Batrovci, gde započinje izgradnja treće trake, istakla je Mihajlovićeva.

Čitav Koridor 10 trebalo bi da bude završen do aprila iduće godine, a idućeg meseca biće probijen i najduži tunel u Srbiji, kroz Grdeličku klisuru dug kilometar i 808 metara.

Gostujući u Dnevniku RTS, potpredsednica Vlade i ministarga građevina, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da će sledeće godine građani do Čačka ići autoputem.

"Građani će konačno moći početkom 2017. godine da od severa zemlje do juga idu autoputem. Mi ćemo u avgustu pustiti jednu novu deonicu od preko 35 kilometara, Ljig-Preljina", istakla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, Ministarstvo građevinarstva funkucioniše na taj način da ko ne ispunjava obaveze ne može da dobije posao.

Podsetila je da se Srbija zadužila sa 400 miliona evra da bi rehabilitovala puteve i da se moraju poštovati ugovori.


Ona je precizirala da će nastaviti sa kontrolom gradilišta i dodala da su neke kompanije dobile upozorenje, koje rade na rehabilitaciji, i da će ukoliko ne budu poštovale rokove ugovori biti raskinuti.

"Bolje je raskinuti sada i u dogovoru sa Svetskom bankom izabrati novog izvođača, nego čekati da dođe jesen i firme ne urade svoj posao", rekla je Mihajlović i dodala da je bilo raskida ugovora na Koridoru 10.

Ministarka je najavila da će sledeće godine biti završena projektno tehnička dokumentacija za još jedan auto put Niš - Merdare.

Potvrdila je da će građani 2017. godine autoputevima ići na more, kao i da će do 2017. još 200 kilometara puta biti rehabilitovano.

Ova Vlada proširuje Batrovce i započinje izradu treće trake, istakla je ministarka.

"Sve što se novo pravi izgleda kao pista i ono što je naša obaveza je da vodimo računa o putevima", kaže Mihajlovićeva.

Govoreći o poseti kineskog predsednika u junu i komercijalnom ugovoru koji treba da se potpiše za brzu prugu Beograd-Budimpešta, ona je naglasila da očekuje da se do kraja ove godine mogu videti radnici na određenim delovima pruge.

"U septembru počinjemo deo pruge koji se finansira iz ruskog kredita jer za to imamo i sredstva i projekta", rekla je Mihajlović i dodala da je ova vlada pokrenula železnički transport da dolaze novi vozovi, a krenuće se u rehabilitaciju pruge Beograd- Niš.

PRVO PROGRAM VLADE, PA MINISTRI

Govoreći o novoj Vladi, Mihajlovićeva je rekla da će premijer Aleksandar Vučić prvo napisati program nove vlade, a potom će tek odlučiti ko će biti novi ministri u njoj koji će taj program i sprovoditi u naredne četiri godine.

Istakla je da ova vlada za dve godine ispunila više od 80 odsto zadatog u prethodnom ekspozeu premijera, saopštilo je Ministarstvo saobraćaj i infrastrukture .

"Očekujem da i ovaj ekspoze bude detaljan, a mandatar je taj koji bira tim. Videćemo nakon toga sa kim može taj ozbiljan program da se realizuje u naredne četiri godine", poručila je Mihajlovićeva.

Na pitanje koji resor očekuje u novoj vladi, Mihajlovićeva je ponovila da je najvažnije napraviti dobar i održiv program za Srbiju u naredne četiri godine, a da će tek onda razgovarati ko taj program može da sprovede.

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kisni Oblar

Ma kako da ne i tako svake godine

Serbia forever

Prave bolje puteve, da mladi mogu brže da odu u inostranstvo, da se ne muče, kad već moraju da napuste Srbiju.

Giga

Pa ti prijatelju izadji napolje malo pa vidi koji autoput...

special image