• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Batajnica: Kad lete ruske i srpske munje VIDEO

Izvor MONDO/Beta

U toku je zajednička vežba srpskih i ruskih vazduhoplovnih snaga. Evo kako izgleda...

 Letacko-takticka vežba srpskih i ruskih snaga "Bars 2016" trajace do 15. oktobra na aerodromu Batajnica u Beogradu, a vojni zvanicnici obe zemlje zadovoljni su do sada prikazanim rezultatima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Vežba "Bars 2016" pocela je 9. oktobra. Piloti oružanih snaga Ruske Federacije i Vojske Srbije, na vazduhoplovima Vojske Srbije izvode letacke zadatke u sastavu mešovitih posada na avionima MiG-29 i helikopterima Mi-17 V5.

Pogledajte fotografije:



"Cilj vežbe je podizanje nivoa operativnih sposobnosti prilikom izvršavanja zadataka koje Vojska realizuje u okviru svojih misija, a u ovom slucaju rec je o prvoj i trecoj misiji", rekao je na konferenciji za novinare rukovodilac vežbe sa srpske strane, pukovnik Brane Krnjajic.


Osim pripadnika lovacke avijacije i helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, na vežbi sa temom "Kontrola i zaštita vazdušnog prostora i borbeno traganje i spasavanje" ucestvovao je i tim pripadnika Specijalne brigade KoV, kao i 19 pripadnika ruskih oružanih snaga.

Predstavnik komande Ratnog vazduhoplovstva Rusije, pukovnik Konstantin Surikov naglasio je da su piloti koji su ucestvovali na prošlogodišnjoj vežbi i ove godine njen deo kako bi medunarodnu saradnju, ali i saradnju posada koje su vežbale podigli na još viši nivo.


"Dadašnje aktivnosti ocenio bih ocenom odlicno, a po svemu sudeci i one koje slede bice izvršene na istom nivou",rekao je pukovnik Surikov, dodajuci da su piloti iz Srbije na ovoj, kao i na vežbi prethodne godine pokazali da mogu da uspešno izvrše sve postavljene zadatke.

Tokom vežbe organizovana su i predavanja i strucne rasprave o upotrebi i održavanju vazduhoplova. Za Ratno vazduhoplovstvo i PVO vežba je znacajna za reagovanje u vanrednim situacijama i pružanje pomoci civilnom stanovništvu, narocito kroz upotrebu novih helikoptera Mi-17 V5.

Prva vežba srpskih i ruskih pilota u kojoj su ucestvovale mešovite posade "Bars 2015" održana je prošlog oktobra na aerodoromu "Privolžski" i poligonu "Ašuluk" nadomak Astrahana.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ser

Da li su stavili akumulatore..

NemanjaCa

Lep ovaj mig 21,jeste star ali je lep. :)

Pravda

@NemanjaCa Star je toliko da se pilot tri puta prekrsti pre nego sto poleti.

special image