Društvo

SzS traži od Tužilaštva da spreči prodaju Megatrenda: Nezakonito stečena!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Savez za Srbiju traži od Javnog tužilaštva i policije da preduzmu mere sa ciljem da spreče osnivača Megatrenda Miće Jovanovića da otuđi imovinu tog Univerziteta, za koju, kako tvrde, postoji osnovana sumnja da je nezakonito stečena.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


"Tražimo od Republičkog javnog tužilaštva da, u skladu sa zakonom, utvrdi postojanje elemenata za pokretanje krivičnog postupka za prevaru i utaju poreza i ispita postojanje krivičnog dela organizovanog kriminala protiv Miće Jovanovića i odgovornih i drugih povezanih lica", navodi se u saopštenju SzS.

Od policije traže da, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, proveri imovinu "Megatrend univerziteta" i povezanih pravnih subjekata, kao i ličnu imovinu Miće Jovanovića i povezanih lica, te da se predlog za oduzimanje imovine preda sudu zajedno sa optužnim predlogom.

Predlog, smatraju u SzS, treba da prati zahtev za privremenom merom zabrane otuđenja imovine "Megatrend univerziteta" i drugih povezanih pravnih lica, i Miće Jovanovića i svih povezanih lica.