Društvo

Danas 20 stepeni, a onda temperaturni šok

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Vreme u Srbiji danas će biti toplo i pretežno sunčano, dok se na severu pre podne očekuje prolazno naoblačenje, sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Duvaće slab i umeren, zapadni i jugozapadni vetar.

Jutarnja temperatura kretaće se od pet do 11, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu je pre podne moguća slaba kiša, a popodne razvedravanje.

Jutarnja temperatura biće oko 11, dok će najviša dnevna biti oko 16 stepeni.

U Srbiji će u utorak vreme biti pretežno oblačno. Ujutro i pre podne u severnim, a do kraja dana i ostalim krajevima mestimično će padati kiša koja će uveče i tokom noći ka sredi u brdsko-planinskim predelima uz pad temperature preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti umeren do jak, južni i jugoistočni, popodne u skretanju na severozapadni.

Naredna dva dana vreme će biti oblačno, hladno i vetrovito.

U sredu, tokom noći između srede i četvrtka i u četvrtak ujutro mestimično će padati sneg, tako da će u centralnim i južnim krajevima doći do formiranja snežnog pokrivača, a u planinskim predelima povećaće se njegova debljina. Vetar će biti jak, severni i severozapadni, u sredu sa udarima olujne jačine.

Potom će, do kraja iduće sedmice, vreme biti promenljivo oblačno i suvo, uz manji porast temperature.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 3. februar:

Meteorološke prilike mogu uticati na pojačanje tegoba hroničnih bolesnika, te im se preporučuje dodatna opreznost i smanjenje fizičkih napora. Od meteoropatskih reakcija mogu se očekivati poremećaj sna, reumatski bolovi i nervoza.