Društvo

SKANDAL u Kragujevcu: Pacijentu ugradili pokvareni stent!

Izvor mondo.rs Izvor Kurir

Kragujevačka policija je, po nalogu Osnovnog tužilaštva, podnela krivične prijave protiv dvoje bivših lekara iz Kliničkog centra Kragujevac, dr M.M. i njegove nevenčane supruge dr S.L. zbog sumnje da su počinili krivično delo nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

Sumnja se da su njih dvoje prošle godine, dok su bili zaposleni u KC na odeljenju neuroradiologije, pacijentu iz Kragujevca ugradili stent kome je rok trajanja istekao još 2010. godine, piše "Kurir."

Možda će vas zanimati

"Stent je medicinski uređaj u vidu metalne opruge ili cevaste žice kojim lekari proširuju suženi krvni sud i tako omogućavaju da se srce ili neki drugi organ ponovo hrani krvlju. U ovom slučaju se ne radi o stentu za srce, već o stentu za krvni sud u mozgu, pošto su dr Milan Mijailović i dr Snežana Lukić neuroradiolozi za krvne sudove mozga", objašnjava izvor lista.

Prema rečima našeg sagovornika, protiv bračnog para je KC Kragujevac u proleće podneo čak tri krivične prijave i tada su i otpušteni iz ove zdravstvene ustanove.

"Lekari se u tim prijavama terete za izdavanje lažnih dokumenata i nesavesno lečenje. Pored toga, KCK je protiv njih podneo i krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Kraljevu zbog sumnje da su proneverili četiri miliona dinara", kaže naš izvor i dodaje da je tužilaštvo pokrenulo istragu.

"Međutim, dvoje lekara je trenutno nedostupno srpskim sudskim organima jer se nalaze u inostranstvu",  dodaje sagovornik Kurira.

Oni se trenutno nalaze u Crnoj Gori.

"Doktori M.M. i S.L. od sredine septembra 2019. godine rade u Kliničkom centru u Podgorici, a s kolegama iz Crne Gore razvijaju nove metode, pre svega trombektomiju kod pacijenata sa akutnim infarktom mozga", kaže izvor lista.