Društvo

Penzioneri na ulicama posle četiri dana, čekali u redovima za nabavku VIDEO

Stariji od 65 godina u nedelju rano ujutru čekali u redovima ispred prodavnica i apoteka.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da ne izlazite napolje i da redovno perete ruke, socijalna distanca i higijena su najvažniji u prevenciji. Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Za najugroženije, starije od 65 godina, na snazi je totalna zabrana izlaska ali su im na raspolaganje stavljene prodavnice u nedelju od četiri do sedam sati ujutru.

MONDO reporter zabeležio je penzionere u kupovini ispred prodavnice i apoteke na uglu Palmira Toljatija i Goce Delčeva.

Okupilo ih se oko dve stotine, a veliki broj njih nije imao maske, rukavice i drugu zaštitnu opremu. "Opremili" su se cegerima i kolicima, dok su u prodavnicu puštani po dvoje ili troje. Na ulazu u radnju zaposleni su im delili maske, kao što je ranije najavljeno, koje su ubrzo razdeljene i već oko šest sati ih više nije bilo.

Penzioneri su, javlja naš reporter, uglavnom bili mirni ali su delovali nervozno. Reagovali su kada je ulicom prošao muškarac u automobilu, sa "odvrnutom" muzikom uprkos ranom jutarnjem času.

Pogledajte.