Društvo

Stigli Srbi iz Pariza, tokom dana OČEKUJE SE JOŠ LETOVA

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Još jedan avion Er Srbije vratio se noćas iz Pariza sa 143 putnika i dve bebe. Tokom dana organizovano je još nekoliko letova...

Izvor: MONDO/P. V.

Avion A319 sleteo je na beogradski aerodrom nešto posle ponoći, objavio je aerodrom "Nikola Tesla".

U Er Srbiji kažu da se povratak aviona iz Istanbula sa našim građanima očekuje u 12.30 sati, a oko 15 časova i avion iz Šangaja koji nosi pomoć iz Kine za našu zemlju.

Takođe, kasno popodne trebalo bi da poleti iz Beograda i avion ka Larnaki i Solunu, koji će dovesti naše građane iz Grčke.

Šefa srpske diplomatije Ivice Dačića razgovarao je tim povodom sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se još navodi da će u znak zahvalnosti Turska avionom koji vraća naše državljane poslati 500 kompleta za testiranje od korona virusa.

"Ovo je još jedan dokaz solidarnosti u teškim vremenima koja dokazuje bliskost naših naroda i naših država, koja je dodatno ojačana i dobrim odnosom predsednika Erdogana i predsednika Vučića", dodaje se u saopštenju.

Tim povodom, predsednik Aleksandar Vučić je ranije rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.