Društvo

Vučić: A papagaji? Hoćete i njih da šetate?! (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio ukidanje odredbe o dozvoli vlasnicima pasa da šetaju svoje ljubimce u periodu između 20 i 21 čas, kada je na snazi zabrana kretanja. "Je l' i papagaje da prošetamo?!".

Izvor: MONDO/P. Vujić

Posle silnih pitanja, molbi, poziva, apela, policija je odlučila da vlasnicima pasa napravi mali ustupak, tako što je dozvolila tim ljudima da u vreme dok je na snazi zabrana kretanja (od 17h do 5 ujutru), dozvoli da izađu iz domova i prošetaju svoje kućne ljubimce u periodu od 20 do 21 čas, ali samo na 20 i to do 200 metara udaljenosti od zgrade u kojoj žive.

Ipak, ova mera, odnosno mogla bi uskoro da bude ukinuta.

"Znam koliko se ljudi ljutilo što puštamo da građani šetaju pse i to će biti ukinuto, i to ne zato što je ne volim pse, moja kćerka ima psa, šetajte ga u pet ujutru i u tri posle podne i dovoljno je, važniji su ljudski životi", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u beogradskoj Areni gde je posetio volontere koji pakuju pakete pomoći za starije osobe.


On kaže da se ne slaže sa tom odlukom.

Slušam predloge da se i penzionerima dozvoli da izađu iz kuća... Šta vam je, ljudi? Posle će da bude da je Vučić zlikovac koji ljudima ne da da se prošetaju, ne brine o njihovim kućnim ljubimcima. Samo čekam kad će neko da predloži da prošetamo papagaje! Ljudi, ne tražite razlog da neko izađe na ulicu, nego da ostane kod kuće", poručio je Vučić.