Društvo

U Kragujevcu NEĆE BITI GLADNIH: Trgovac donirao za najugroženije

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U akciji "Ostani kod kuće" Crvenom krstu u Kragujevcu trgovinsko preduzeće Trnava promet doniralo je pakete namirnica za najugroženije građane u vrednosti od 1,1 milion dinara.

Izvor: Mondo

U paketima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu ,a ovo preduzeće je doniralo i 200 paketa za najugroženije žitelje Topole.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta u Kragujevcu Nevenka Bogdanović je rekla da će volonteri distribuirati svake sedmice po 150 paketa Trnave promet u narednih pet nedelja.

Paketi će najpre biti uručeni sugrađanima starijim od 65 godina, koji žive sami i nemaju podršku mlađih članova porodice, a na preporuku Centra za socijalni rad i lokalne samouprave.

"Nakon toga, imaćemo u vidu druge osetljive kategorije kao što su višečlane porodice sa decom, samohrane majke i naravno domaćinstva sa teško bolesnim članom porodice", rekla je Bogdanović, a prenosi zvaničan sajt grada Kragujevca.

Distribuirano je 76 paketa iz donacije lokalne firme u šest seoskih sredina, za ugrožene meštane Gornje Sabante, Ramaće, Dobrače, Bukorovca, Stragara i Uglješnice.

U protekle dve nedelje za 20 porodica koje nemaju članove mlađe od 65 godina, šest dana u nedelji, podeljen je topli obrok Narodne kuhinje.

Hrana je obezbeđena i za pet ugroženih samačkih porodica koje žive u udaljenim seoskim sredinama, dok je 14 ugroženih porodica preuzelo paket namirnica koje su donirali sugrađani.

Tri porodice su preuzele hranu za decu do jedne godine starosti.