Društvo

A šta će biti sa ispitima i predavanjima? Evo šta kaže rektorka BU

Izvor mondo.rs

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da će isoiti morati da budu odloženi ukoliko ne izađemo iz vanrednog stanja na vreme.

ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović


"Ispiti će morati da budu odloženi u koliko na vreme ne izađemo iz vanrednog stanja. Održaće se kada uslovi to dozvole. U nekim državama postoje onlajn ispiti, ali mi s tim nemamo dovoljno iskustva, tako da nećemo pokušavati. Biće vremena za ispite, nama je važno da studenti savladaju gradivo".

kada je reč o predavanjima ona je izjavila: "Mi u ovom trenutku imamo oko 250.000 studenata na svim univerzitetima. Govorim sada o Univerzitetu u Beogradu, ovakva situacija zahteva jako dobru saradnju između nastavnika i studenata. Mi je imamo",

Na pitanje da li će doći do pomeranja školske godine rektorka kaže da to zavisi od prirode studijskog programa.

"Za neke fakultete biće potrebno da se uradi eksperimentalna i praktična nastava i nju ćemo sprovesti kroz intezivnu blok nastavu. Mi, nažalost, imamo iskustva s takvim načinom rada iz 1999. godine, tako da nismo nespremni", rekla je ona gostujući na RTS-u.

Srbija je početkom ovog meseca proglasila vanredno stanje zbog širenja korona virusa. U protekle tri nedelje uveden je niz dodatnoh mera, između ostalog i policijski čas koji je sada svakog radnog dana od 17 sato do pet ujutru. Vikendom je od 15 pa do pet ujutru. Građani su promenili navike, a i studenti... Čak su i studentski domovi ispražnjeni kako bi bili karantini.