Novi detalji ubistva

Tetka ubijene pevačice: Sumnja se na Zoranovog oca i kumu!

Autor Sandra Krstanović Izvor mondo.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem ključnog svedoka Ljubice Marković, inače tetke ubijene pevačice.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Markovićeva je do detalja ispričala šta se desilo kobnog dana kad je pevačica nestala, ali i ukazala na to da je njena pokojna sestra Zorica Krsmanović, inače majka ubijene pevačice do svoje smrti sumnjala da su u ovaj zločin umešani Vladimir Marjanović i Vera Vukomanović, otac i kuma optuženog Zorana.

“Pokojna sestra je nakon Jecinog ubistva, kod Marjanovića išla kod male Jane. U više navrata kada smo pričale o svemu šta se desilo Zorica mi je govorila da su joj sumnjivi Vera i Vlada, pre toga sumnjali smo na mafiju”, rekla je Markovićeva.

Ona je prilikom svedočenja istakla da joj se i sama Jelena žalila na odnose u porodici Marjanović.

“Za Zorana, moja sestričina nije nikad pričala da ju je tukao i mlatretirao, ali se žalila na Vladu i Veru. Žalila se da ne može da više da izdrži, da je teško, da se Vera i Vlada pitaju za sve u kući i u sve se mešaju”, rekala je Jelenina tetka.

Ljubica se, kako navodi, poslednji put čula sa Jelenom u četvrtak, dva dana pre ubistva na nasipu, a videla sa njom nedelju dana pre zločina.

U Beograd je došla iz Kruševca tog dana kada je pevačica nestala.

"U 15 do 5 sam krenula iz kuće, iz Kruševca, oko 20 sati sam bila u Borči. Zvala sam sestru koja mi je rekla: "Evo mene na nasipu", pa sam i ja otišla tamo. Kad smo došle do kanala, rekla je: "Ovde je neko nekog vukao". Sutradan u 8 ujutru smo opet bili na nasipu, tamo su bili Uroš, Zoranov brat Miloš i neki njegovi drugari. Zvale smo Zorana, pitale ga gde je. Rekao je da kod kuće. Rekla sam mu: "Dođi, ja sam na nasipu". Posle je došlo neko vozilo, inspektor je rekao Zoranu da uđe i da pođe u policiju", ispričala je detaljno Marković šta se desilo tog kobnog dana.

Ona je ispričala i kako je zvučao poslednji razgovor Jelene i njene majke Zorice.

"Sestra mi je rekla da su se ona i Jelena čule dok je trčala. Tada joj je ona rekla: "Mama, ja trčim, čujemo se posle kada odem kući da dam Zoranu i Jani da jedu", rekla je Ljubica.

Mala Jana: Mama je nestala u travi

Jelenina tetka ispričala je i da je posle ubistva svoje sestričine prvi put bila u kući Marjanovića u koju nikada ranije nije bila pozvana.

"Kada sam došla, pitala sam gde je Jana i rekli su mi da spava. Ušla sam unutra i skuvala kafu, a Vlada i Vera su se nešto dogovarali. U međuvremenu, Jana se probudila. Vlada je rekao da stižu norinari, a dete mi kaže: "Mama je nestala u travi". Kada sam videla novinare, rekla sam da idem kući, javila sam se samo Jani, a utom je došla Teodora, Jelenina sestra i uzela dete", prisetila se Ljubica.

Bitan detalj tokom svedočenja je bio i taj što je Markovićeva ukazala da se Vera Vukomanović, kuma Marjanovića predstavljala, kao sestra pokojne Jelenine majke Zorice dok je bila u bolnici.

Suđenje je bilo pauzirano tokom vanrednog stanja, a Marjanović je danas ponovo stigao u sud.

Na poslednjme pojavljivanju pred sudiijom, 10. marta saslušani su svedoci - meštani Borče, komšije i policajac, a danas bi trebalo da budu saslušavani eksperti koji su učestvovali u istražnim radnjama.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora, a brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je bilo oduzeto posle smrti supruge.

Jelena Marjanović je nestala u popodnevnim časovima 2. aprila 2016. godine dok je džogirala na nasipu u Borči. Njeno telo je dan kasnije pronađeno je njeno telo u obližnjem kanalu, na dubini oko metra.

Obdukcija je pokazala da nije seksualno napastvovana, i da je uzrok smrti povreda glave tupim predmetom. Do danas, međutim, nije utvrđeno ko je ubica.

Jelena Marjanović, pevačica kuće "Grand", živela je u Borči sa suprugom Zoranom i kćerkom Janom, a tokom istrage koja je usledila saslušavani su članovi njene porodice, ispitivani i poligrafom.

HRONOLOGIJA:

- Nestala je u 2. aprila u subotu u Borči;

- Policija je 3. aprila našla telo pevačice na nasipu u Borči, a članove porodice privela na informativni razgovor;

- Na obdukciji tela pevačice Jelene Marjanović utvrđeno je da je smrt nastupila nakon nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu. Muž Zoran Marjanović otišao na poligraf i zadržan u pritvoru;

- Zoran je pušten iz pritvora 5. aprila. Policija detaljno ispitivala njegov automobil;

- DNK tragovi pronađeni na mestu zločina i ispod Jeleninih noktiju poslati na analizu;

- Pevačica Nada Topčagić saslušana u policiji o pretnjama ubijenoj Jeleni Marjanović;

- Policija je 8. aprila krenula da intenzivno traga za N.R., mladićem zvani Vihor, iz Borče kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubistvu pevačice. Vihor je nakon nekoliko dana uhapšen u Bosni i Hercegovini, i navodno, kako se ispostavilo, nema nikakve veze sa ubistvom. On je prošao poligraf i oslobođen je;

- Beogradska policija saslušala je staricu Radu B. iz Borče u istrazi ubistva. Baka je navodno videla ubicu;

- Policija krenula u intenzivnu pretragu nasipa u Crvenki 12. aprila. Ekipe forenzičara i policijskih inspektora pokušali su da nađu tragove na mestu zločina. Tada je pronađena čizma;

- Izvor iz bezbednosnih službi tvrdi da je Jelenino ubistvo bilo planirano. On navodi da određeni detalji ukazuju da je reč o delu psihopate koga je Jelena Marjanović poznavala.

- Jedna od verzija ubistva koja se pojavila 15. aprila je da je pevačicu ubio robijaš iz Zabele. međuvremenu saslušana bivša supruga Jeleninog muža Zorana Marjanovića.

- Patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

- Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se temeljno pripremali za likvidaciju Jelene Krsmanović Marjanović, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi, naveli su izvori iz policije.

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 20. aprila da će ubica pevačice biti uhapšen u roku od 48 sati.

- Detaljno pretresena još jedna kuća u delu naselja Crvenka, ispitani svi vlasnici crnih motocikala.

- Policija je veštačenjem stvari odnetih iz kući Marjanovića navodno utvrdila da su oni celokupno pokućstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom.

- Policajci meštanima pokazivali slike mladića starog oko 30 godina koga su snimile kamere u blizini nasipa 2. aprila, kad je poslednji put viđena Jelena, a traga se i za starijim modelom BMW plave boje.

- Na trenerci koju je pevačica Jelena Marjanović nosila u trenutku ubistva, forenzičari su našli tragove ženskog DNK koji ne pripada njoj. Kasnije utvrđeno da je to svekrvin DNK.