KONAČNO

POJAVIO SE: Jutka konačno u sudu

Autor Georgi Mitev Šantek

Milutin Jeličić Jutka konačno se pojavio danas u Osnovnom sudu u Kruševcu, gde je počelo iznošenje završnih reči u slučaju u kojem je on, bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić.

Izvor: YouuTube/Insajder/screenshot

Organizacija suđenja sprovedena je u skladu s odlukom Grada Kruševca o proglašenju vanredne situacije i u skladu s pravilima koje je sud doneo kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih i stranaka i sprečilo širenje koronavirusa, objavila je Nova.rs.

Poslednji pretres odigrao se 19. juna, bez prisustva Jeličića, budući da policija po nalogu za privođenje od 10. juna, nije pronašla okrivljenog na adresi, a potom je 22. juna, Osnovni sud odbio predlog tužilaštva da okrivljenom odredi pritvor.

U međvremenu, zabeleženo je u janovsti da je Jelićić uredno glasao na izborima, koje je u Brusu izgubio.

Ispred zgrade suda u Kruševcu i danas u se okupile organizacije koje se bore za prava žena i njihovu zaštitu od nasilja, a u organizaciji "Peščanika" iz Kruševca.

Noseći transparente na kojima je pisalo "Nađoste li ga", "Da nije možda u skupštini", "Pravda za Mariju", želeli su da skrenu pažnju javnosti da je bitno da se ovaj proces privede kraju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.