Popularni Aliekspres

U Srbiju masovno počeli da stižu MISTERIOZNO NESTALI PAKETI iz Kine

Autor Jelena Stokić

Nakon problema sa kašnjenjem i isporukom robe naručene preko popularnog kineskog sajta i pisanja medija u Srbiji da mnogi kupci nikada nisu ni dobili svoje porudžbine, proteklih dana počele su masovno da stižu neke od "misteriozno nestalih" pošiljaka.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

“Poslednja dva dana građani prijavljuju da im paketi stižu masovno i to im stižu paketi koji su naručivani u različitim vremenskim intervalima. To znači da su negde stajali i neko se sada dosetio nakon cele ove buke i rekao – hajde to sada isporučujte ljudima da bi se taj problem koliko-toliko amortizovao”, rekao je za RTS Dejan Gavrilović iz Udruženja “Efektiva”, koje je od "Aliekspresa" zatražilo podatke o ukupnom broju narudžbina iz Srbije i paketa koji nikada nisu stigli do kupaca.

Pošta je navela da je na početku pandemije transport bio u prekidu, što je izazvalo kašnjenja dela međunarodnih pošiljaka od tri meseca i da su postupali kao i druge poštanske uprave saglasno preporukama i objavama razmenjenim preko Svetskog poštanskog saveza.

Slično objašnjenje stiglo je i od Uprave Carina, iz koje su naveli da "eventualno može biti reči o kašnjenju pošiljaka male vrednosti usled obustave avio saobraćaja na samom početku pandemije korona virusa".

(Mondo/RTS)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.