Premijerka najavila POVRATAK U ŠKOLE: Konačna odluka u utorak!

Premijerka Srbije Ana Brnbić gostujući na TV Prva govorila je o planovima za novu školsku godinu.

"Najbliži smo tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda, a posebno prvaci, krenu da pohađaju nastavu u školama", istkla je Brnabić.

Ona je dodala da će narednih dana zajedno sa ministrom Šarčevićem izaći pred građane sa jasnim upustvima za đake i roditelje.

" Namera je da radimo na tome čitav vikend kako bismo u ponedeljak ili utorak izašli sa jasnim i konkretnim preporukama", rekla je premijerka.

Kako je navela, na tom sastanku planira se pregled uputstva Ministarstva prosvete koje se odnosi na mere prevencije protiv korona virusa, na održavanje časova fizičkog vaspitanja i na trajanje časova.

Brnabić je istakla da će država biti fleksibilna i pratiti situaciju i epidemiološku sliku građana.

Ukazala je da će biti izdato uputstvo za roditelje, da se sa UNICEF-om, priprema i video koji će biti emitovan na svim nacionalnim frekvencijama, a koji se tiče ponašanja đaka u školama, ali i kako roditelji da obezbede da bolesna deca ne idu u školu, kako da se to proverava.

Upitana za univerzitete rekla je da tu država nema toliko ingerencije zbog zbog autonomije univerzteta.

"Trudićemo se da im budemo na usluzi, da pružimo stručnu pomoć I sve ostalo. Preporuka je sve ono što je bilo do sada, da se na faulktetima drži nastava uz obavezne mere prevencije, nošenje maski, držanje distance, stalno čišćenje i provetravanje prostorija. Koliko tu sami fakulteti rade je do autonomije univerziteta", objasnila je ona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.