Društvo

Kon o ŠKOLI: Roditelji će MORATI ovo da rade svakog jutra, to je najmanje što mogu da učine!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Član Kriznog štaba uživo o polasku dece u školu!

Izvor: Prva

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon gostovao je u Jutarnjem programu Prve televizije i pričao o koroni i polasku dece u školu.

"Škola je temelj društva, najvažnije je odrediti kako će se odvijati. Socijalizacija dece od prvog do četvrtog razreda je prioritet, moramo im obezbediti uslove i po tom pitanju urađeno je dosta. Sutra će biti Krizni štab, pa će se izaći sa rešenjem. Razredićemo odeljenja, neće biti mnogo dece, maksimum 15 mališana u učionici, svako u svojoj klupi," rekao je on.

"Biće jako zanimljivo videti, polako, nismo do kraja definisali napismeno kako će se deca ponašati. Svi će biti zadovoljni rešenjem, ali ne bih detaljno o tome da li će deca stalno morati da nose maske. Teoretski deo je već dogovoren, važno je da roditelji sarađuju u ovakvoj situaciji. Bitno je da samo zdravo dete dođe u školu, to je obaveza roditelja jer bi bilo teško sprovesti da škola to nekako kontroliše, pa makar i samo merenjem temperature. Najmanje što možemo da očekujemo u smislu saradnje je da roditelj izmeri detetu temperaturu pre polaska u školu," rekao je on.

"Maske će morati da se nose na odmoru, praće se ruke pre ulaska u učionicu i prostorije će biti čišćene i dezinfikovane između smena," rekao je on.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.