NA GRANICI POVRAĆANJA

"OVO JE BOLESNO, KO JE AUTOR OVE MORBIDNOSTI?!": Društvenim mrežama kruži CRTEŽ sa izložbe u Zemunu (FOTO)

Autor Marija Ivetić

Crtež je predstavljen u okviru međunarodnog festivala "Novo doba".

Izvor: Printscreen/Twitter, Screenshot/Twitter/Somboracmarko

Društvene mreže žargonski rečeno - gore od kako je jedan crtež sa izložbe andergraund stripa u zemunskoj galeriji "Stara kapetanija" postao viralan.

Na spornom crtežu je naslikana beba sa sekirom u glavi, dok je svuda oko nje krv, deo tela nedostaje, a mozak izlazi kroz usta...Crtež prati tekst: "Bebac koji mnogo ke*a pa dobije sikiru u glavu."

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Crtež je predstavljen u okviru međunarodnog festivala "Novo doba" gde je predoćena postavka koja je ponovo okupila grupu "Momci", aktivnu na ovoj sceni pre dve i po, tri decenije, a iz toga doba je i sporni crtež "Kenjkavac".

Lavina reakcija pokrenuta je sa "Tvitera", na kome je uz sporni crtež, objavljeno: "Kakav je ovo bedni pokušaj humorističke umetnosti. Deo trenutne postavke u galeriji "Stara kapetanija" u Zemunu." Na šta je usledilo: "Bolesno", "Radikalizam", "Opasan humor. Posle, ko je kriv za nasilje među decom... Užas", "Ko je autor ove morbidnosti?", "Moderna umetnost je bila greška", "Povratiću..."....

Ništa manje žestoki nisu bili ni korisnici "Fejsbuka", gde se pominjala i masonerija, psihijatrijsko veštačenje i krivične prijave.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)

Tagovi