Društvo

ATRAKCIJA U DOBA KORONE: Marko iz Topole pravi džem od ljutih paprika, kupci traže teglu više

Autor Dušan Ivković

Ovaj domaćin ističe da se kod u velikoj meri kupuje i kozji sir koji njegova majka priprema na poseban način.

Izvor: Rina

Pored glavnog puta, između naseljenih mesta oko Topole, često se može videti tezga na kojoj se prodaju voće, povrće i zimnica.

Za ovdašnje poljoprivrednike ovo je još jedna prilika da prodaju svoje proizvode i da nešto zarade. Marko Gavrilović iz Topole odlučio se za ovakav vid prodaje, a kako kaže, zarada je solidna, a mušterija sve više.

"Prethodnih godina smo imali tezgu za Oplenačku berbu i tada bi prodavali naše proizvode. Međutim, kako je uvek bilo viška voća i povrća, morali smo se snaći da to i prodamo. Deo voća i povrća je od naših prijatelja kojima izlazimo u susret i pomažemo im da dođu do zarade. Najviše se u ovom periodu kupuje zimnica, ajvar uglavnom, ali i ostali proizvodi" rekao je vlasnik tezge Marko Gavrilović.

Ovaj domaćin ističe da se kod njega najviše kupuje kozji sir koji njegova majka priprema na poseban način.

"Kupci su nam najviše iz Beograda, Kragujevca i okolnih gradova i sve češće dolaze kući kod nas. Kozji sir u maslinovom ulju polako postaje naš brend jer se dosta kupuje i već razmišljamo o proširenju kapaciteta. Takođe, džem od ljutih papričica je naš proizvod sa kojim smo postali prepoznatljivi" kaže Gavrilović.

Izvor: Rina

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u državi smanjila je kupovnu moć, ali je probudila svest kod ljudi o prirodnim i zdravim domaćim proizvodima.

"Kozje mleko i sir su izuzetno zdravi, ajvar pripremljen na "smederevcu", voće i povrće koje nije prepuno hemije možda su spas za sve naše bolesti. Zbog brzog tempa života i posla zaboravili smo da nas je priroda othranila i da samo priroda može da nas izleči" poručuje Marko.

(Mondo/Rina)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.