važne izmene

NOVE MERE STUPILE NA SNAGU: Došlo je do nekoliko PROMENA - evo šta se sve menja!

Autor Marija Ivetić

Mere su usvojene sa ciljem svođenja socijalnih kontakata na apsolutni minimum i važiće do 15. decembra.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Goran Sivački

Vlada Srbije usvojila je na sednici održanoj u četvrtak preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19. Mere stupaju na snagu od danas, petka 4. decembra.

Od danas će radno vreme trgovina, restorana, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, bazena, igraonica biti do 17 sati, a vikendom neće raditi.

Prodavnice prehrambene robe i kiosci, i radnim danima i vikendom mogu da rade do 21 sat, a apoteke i benzinske pumpe (isključivo za delatnosti prodaje goriva) bez ograničenja.

Pijace će biti otvorene i u danima vikenda do 15 časova, dok restorani i barovi u okviru hotela i privatnih smeštaja, mogu pružati usluge isključivo prijavljenim gostima do 21 sat svakoga dana.

Po odluci Vlade, ordinacije i laboratorije mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem obavljanju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Sportski objekti radiće i vikendom, ali samo za registrovana takmičenja. Ustanove kulture svim danima radiće do 17 časova.

Sve ove mere usvojene su sa ciljem svođenja socijalnih kontakata na minimum, a iz Vlade je najavljeno da će nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo kontrolisati njihovo poštovanje. 

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.