lepa vest

NEMA VIŠE GUŽVI, ČEKANJA I REDOVA: Konačno ne morate da idete na šalter PIO fonda! (FOTO)

Autor Tamara Jovanović

U skladu sa epidemiološkim propisima, a u želju da neohodnu proceduru korisnik PIO fonda završi bezbedno i u što kraćem periodu, pomenuta ustanova otvorila je "e-Šalter".

Kako bi izbegli stvaranje redova, ali i efikasno nastavili sa radom, PIO fond je pokrenuo moderan sistem rada,a potrebno je samo da imate pristup internetu i pametni uređaj.

Kako navode e-Šalteru se može pristupiti preko Portala e-Uprave republike Srbije, preko sajta Fonda PIO ili diretno preko adrese e-Šaltera, www.esalter.pio.rs/ 

Možda će vas zanimati

Kako radi e-Šalter?

Kada stranka pristupi e-Šalteru, neophodno je da se prvo saglasi sa uslovima korišćenja. Zatim, potrebno je da izabere nadležnu organizacionu jedinicu kojoj upućuje zahtev, kao i vrstu zahteva koji podnosi.

Stranka ima opciju da preuzme obrazac zahteva, koji se inače nalazi na sajtu Fonda, da ga odštampa, popuni, skenira ili da ga popuni elektronski, digitalno potpiše i pošalje ga zajendo sa sakeniranim prilozima dokaza koje uz zahtev dostavlja.

Potom potvrđuje slanje i šalje zahtev.

Nakon slanja zahteva, stranka dobija ID broj podnetog zahteva sa obaveštenjem da je zahtev primljen u kojoj organizacionoj jedinici i u koje vreme.

Zahtevi se mogu predati i ako nisu potpisani na klasičan način i skenirani.

 (Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi