nastavak mera

OD PONEDELJKA SE UVODI DODATNA MERA! Kon najavio - trenutne će se korigovati, plus jedna NOVINA

Autor Marija Ivetić

Kon je najavio da će se posle pet dana trenutne mere korigovati.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je u jutarnjem programu TV Hepi da su mere koje je doneo Krizni štab bile neophodne.

"Poptuno smo svi svesni koliko su mere teške. Osećam se nesrećno kao i svi drugi zbog ove situacije. Mere su bile nužne", rekao je on i najavio da će se posle pet dana mere korigovati.

Epidemiolog Kon rekao da su mere koje su uvedene nužne, jer je virus toliko u cirkulaciji da je sve više zaraženih ljudi koji kažu da ne znaju kako su se inficirali i da su poštovali preventivne mere.

"Pored nepoštovanja mera, koje smo sve vreme imali, jedan od faktora za nagli porast broja zaraženih u Srbiji je i to što se virus do te mere promenio da se brže prenosi i izaziva ozbiljnije oboljenje", objasnio je epidemiolog.

Od ponedeljka i najmlađi osnovci onlajn

Upravo britanski soj, koji je prisutan i kod nas, razlog je što će od ponedeljka na onlajn nastavu preći i najmlađi osnovci.

"Iskustva drugih zemalja pokazala su da britanski soj zaraze prelazi na mlađi uzrast, ali da ne izaziva teža oboljenja kod njih", rekao je Kon.

(Mondo)