već odlučeno

NEMA NIŠTA OD OTVARANJA KAFIĆA I TRŽNIH CENTARA?! Pred sednicu saopšteno DO KADA MERE ostaju na snazi!

Autor Marija Ivetić

Tiodorović uoči sednice Kriznog štaba o popuštanju mera.

Izvor: RTS/screenshot

Epidemilolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović rekao je za RTS nekoliko minuta pred početak sednice Kriznog štabada nije realno da u ovom trenutku bude doneta odluka o popuštanju mera.

"Biće teška sednica, noćas je bila teška noć, pune su nam kovid bolnice takoreći potpuno, imamo i povećanje pregleda u kovid ambulantama. Nemamo nijedan podatak koji bi mogao da ide u prilog popuštanju mera. Razumno je izdržati do kraja ove nedelje sa ovim merama", rekao je epidemiolog.

On je apelovao da budemo strpljivi i disciplinovani i rekao kada može doći do otvaranja ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

"Imaćemo sagledavanje situacije u celini, ali budimo strpljivi i disciplinovani, ovog trenutka nije situacija da bilo šta popuštamo, narednih dana imaćemo još težu situaciju. Ako bismo izdržali do sledećeg ponedeljka mogli bismo da računamo da od sledeće nedelje možda dođe do popuštanja mera i da tržni centri i ugostiteljski objekti počnu sa radom", naveo je Tiodorović.

O Uskrsu

"Udar očekujemo sledeći vikend za katolički Uskrs, sigurno će jedan deo naših ljudi da dođe i zato je neophodno testirati ih na granici, ali naše građane moraćemo da pustimo da uđu u zemlju", rekao je.

Nakon Tiodorovićevog obraćanja, nešto posle 8 sati, počela je sednica Kriznog štaba, a očekuje se da konačna odluka o merama bude saopštena nakon završetka sednice.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)