Društvo

OTKRIVENO ŠTA JE LEČIĆ TRAŽIO OD POLICIJE: Uskoro bi moglo da dođe do toga! Isplivali detalji saslušanja

Autor Aleksandar Nastevski

Još uvek se nalazi u beogradskoj policijskoj stanici.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srpski glumac Branislav Lečić još uvek u beogradskoj policiji daje izjavu u prisustvu javnog tužioca povodom optužbi glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine.

Branislav Lečić je u policijsku stanicu u Bulevaru despota Stefana u centru Beograda stigao u pratanji advokata nešto pre 13 časova i još uvek je unutra.

Kako tvrde beogradski mediji, srpski glumac je u stanici negirao optužbe Danijele Štajnfeld i zatražio je da mu se na licu mesta uradi poligrafsko testiranje. Mediji javljaju da bi do toga uskoro moglo da dođe, kao i da su pojedini policajci navodno bili zatečeni takvim zahtevom srpskog glumca.

Pripadnici policije prikupljaju obaveštenja od Lečića. Zatim će njegov iskaz biti prosleđen višem javnom Tužilaštvu.

Podsetimo, glumac Branislav Lečić ušao je u pratnji advokata u Policijsku stanicu 29. novembar. On je  u stanicu ušao krajnje nasmejan i opušten okupljenim novinarima i fotografima poželeo srećan rad, a na pitanje da li će ići na poligraf, Lečić je tom prilikom rekao:

"Već davno sam vam rekao, ja sam spreman na sve", kazao je Lečić i u pratnji svog advokata ušao u zgradu policije.

Danijela se istovremeno oglasila na društvenim mrežama i sa svojim pratiocima podelila je kako je njen proces zaceljenja počeo onda kada je, kako kaže, progovorila o svemu. Ona je navela i da je napisala jednu pesmu o kulturi zlostavljanja.

"Armija ljudi je bila potrebna da danas nađem svoj mir. Kada sam progovorila, proces zaceljenja je počeo. Napravila sam ovu majicu i napisala ovu pesmu o kulturi zlostavljanja u kojoj i po kojoj živimo", napisala je ona i uputila jedan jako važan apel svima:

"Ako ti se nešto desilo, traži pomoć. Nađi osobu od poverenja, profesionalnu pomoć, SOS liniju i podeli svoju priču".

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.