Društvo

KOLIKO JE BEZBEDNO LETOVATI U TURSKOJ? Požari se danima ne smiruju, evo da li je bolje da OTKAŽETE LETOVANJE

Autor Tamara Jovanović

U Turskoj danima besne požari. Turistički vodič je otkrio da li je pod ovakvim uslovima bezbedno ići na letovanje.

Izvor: Twitter/screenshot/@OzlemAs73373758/Youtube/Screenshot/Best beaches and cities

U Turskoj već danima divljaju požari, a na društvenim mrežama vide se razni snimci na kojima se prikazuje vatra koja je zahvatila lokalna područja. 

Turistički vodič Goran Rebić otkrio je da li ima razloga za strah, kao i da li je bolje da otkažete letovanje u ovoj zemlji.

"Nema razloga za strah i paniku. Turska vlada se zauzela ozbiljno za ovaj problem i rešava ga. U nekoliko proteklih dana je bilo požara i oni se i dan danas nalaze na nekoliko kilometara od grada Marmarisa, međutim, nema razloga za paniku i nema velikih problema za turiste", navodi Rebić i dodaje da jedino može da se u toku jutra ili većeri oseti dim koji dolazi sa tog područja.

"Turci se nalaze 24 sata dnevno na tim kritičnim mestima. Koliki je problem, govori činjenica da je u Marmaris došao pre nekoliko dana Erdogan. Polako se u toj regiji požari smiruju. I dalje traju u okolnim selima, ali ne u tolikoj razmeri", naveo je Rebić i istakao da za sada još uvek nema otkazivanja aranžmana od strane turista koji treba da dođu u Tursku.

"Sve teče normalno. Polako ali sigurno se u toj regiji požari smiruju, neki još uvek traju u nekim selima oko Marmarisa ali ne u toj količini u kojoj su bili zastupljeni", naveo je Rebić i dodao da ovakvi požari nisu viđeni više od 50 godina.

Pogledajte požare u Turskoj:

(MONDO)