Društvo

NOVA ODLUKA ZA ŠKOLE U SRBIJI: Evo u kojim gradovima kreće ONLAJN nastava od ponedeljka

Autor Tamara Jovanović

Plan nastave primenjivaće se od 20. septembra.

Izvor: Milos Tesic/ATAIMAGES

Ministasrtvo prosvete objavilo je najnovije podatke vezane to kako će se odvijati nastava u gradovima i opštinama od narednog ponedeljka 20. septembra. Kombinovana nastava od sledećeg ponedeljka primenjivaće se u sedmom i osmom razredu osnovnih škola u ovih devet opština:

1. Arilje

2. Bogatić

3. Valjevo

4. Lajkovac

5. Ivanjica

6. Кnjaževac

7. Кoceljeva

8. Кragujevac

9. Topola

Drugi model nastave podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada (kombinovana nastava), od ponedeljka 20. septembra 2021. godine primenjivaće u srednjim školama na teritoriji 45 lokalnih samouprava.

Beograd, Bor, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Кosjerić, Prijepolje, Čajetina, Bojnik, Vlasotince, Leskovac, Vršac, Valjevo, Кrupanj, Šabac, Gornji Milanovac, Lučani, Čačak, Aleksinac, Niš, Sokobanja, Babušnica, Velika Plana, Smederevo, Smederevska Palanka, Svilajnac, Ćuprija, Vranje, Trgovište, Aleksandrovac, Trstenik, Кraljevo, Novi Pazar, Tutin, Кikinda, Ruma i Prokuplje

Treći model (onlajn nastava) organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se od 20. septembra u srednjim školama u navedenim opštinama: 

Bajina Bašta, Užice, Lebane, Lajkovac, Ljig, Ivanjica, Bela Palanka i Sremska Mitrovica

Treći model organizacije obrazovno-vaspitnog rada primenjivaće se i dalje u osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Кosovo i Metohija

(MONDO/Blic)

Tagovi