Na ideju da otvori kiosk došao je kuvar Nemanja Milunović, veteran čikaških restorana, koji je novi posao započeo sa svojim bratom Markom Milunovićem. Njihova porodica se preselila u Sjedinjene Države pre više od 15 godina, ali želja za srpskom uličnom hranom nikada nije iščezla.
"Stalno smo pričali o tome kako želimo da otvorimo nešto što odgovara našem poreklu. Stalno sam govorio svom bratu da mislim da će balkanska hrana postati popularna u Čikagu", rekao je Milunović.
Braća su odmah odlučila da prvo krenu pristupačnijim putem i isprobaju stvari u zajedničkoj kuhinji koja se koristi isključivo za preuzimanje i dostavu, koncept koji je postao sve popularniji tokom pandemije, a mnogi su posebno oduševljeni Milunovićevim somunima i kažu da su jedno od najslasnijih i najukusnijih peciva koja se mogu probati.
Milunović je pažljivo promislio svaki element svojih ćevapa. Za samo meso, kaže da se uglavnom pridržava originalnog recepta.
“Tradicionalni ćevapi začinjeni su samo solju, biberom i belim lukom. Ja koristim malo paprike, ali neki ljudi dodaju previše, zajedno sa drugim začinima”, rekao je Milunović i otkrio da bi se napravili pravi ćevapi, beli luk treba prvo da se prokuva u vodi, da bi se tečnost zatim upotrebila kao dodatak mlevenom mesu.
Mitutinović ističe da je tajna dobrih ćevapa, pre svega vreme.
“Mora da fermentira preko noći u hladnjaku, ne možete samo samleti govedinu i odmah je upotrebiti. Mora se odleži najmanje 24 sata”, rekao je.
(MONDO/Serbiantimes.info)