Društvo

ZBOG OVOGA SAM HTEO DA NAPUSTIM "SREĆNE LJUDE"! Glumac otkrio i šta je Slobodan Milošević tražio da mu pošalje u Hag!

Autor Petar Latinović

Desimir Stanojević, nekadašnji glumac "Pozorišta na Terazijama", otkrio malo poznate detalje o bivšem predsedniku Srbije i SPS.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Na današnji dan, 1950. godine rođen je glumac Desimir Stanojević. Šira publika ga najviše pamti po ulozi Vukašina Golubovića u seriji "Srećni ljudi".

U jednom intervjuu je ispričao zašto je hteo da napusti snimanje te serije ali i na koji način je voleo da provodi vreme sa nekadašnjim predsednikom Srbije Slobodanom Miloševićem.

"Hteo sam i da napustim seriju 'Srećni ljudi', jer nisam želeo da me pamte samo kao Vukašina. Radio sam mnogo s Italijanima, što publici nije poznato. Da me zovu na ulici Vukašin, a ne Desko, bilo bi poražavajuće za mene kao glumca", rekao je on svojevremeno.

O druženju sa Miloševićem i odnosu sa Mirom Marković, Stanojević je tada rekao:

"Slobodan Milošević je odlično pevao, bio je divan bariton. Znao je više pesama nego ja. Voleo je starogradske pesme tako da sam voleo sa njim da pevam u duetu. Kada je bio u zatvoru, tražio je da mu pošaljem moj disk sa starogradskim pesmama i romansama. Preko Mire Marković sam mu poslao CD."

Istakao je tada da nije u kontaktu sa Mirom Marković ali da je i dalje smatra drugaricom. Malo je poznato da je bio prvi bubnjar Riblje čorbe.

"Bora je moj drug iz detinjstva. On je u Nišu provodio leto i mi smo kao klinci pravili pesme. Bora je imao bend u Čačku, a imao je zakazanu svirku u Nišu. Na putu do Niša uhapsili su mu bubnjara i pozvao je mene da sviram s njim. Bio sam prvi bubnjar Riblje čorbe", rekao je Stanojević svojevremeno za Kurir.

Podsetimo, Desimir Stanojević preminuo je 10. marta 2020. godine u Beogradu.

A, kad već pominjemo "Srećne ljude" treba naglasiti, nešto što mnogi ne znaju - jedan od glumaca koji je trebalo da zaigra u seriji je Milan Lane Gutović. O tome zašto se to nije dogodilo otkrio je sam Gutović u jednom intervjuu.

"Ja sam tražio jedan honorar pre nego što je počelo snimanje 'Srećnih ljudi'. A onda je došao producent i objasnio mi da ne može da mi da taj honorar zbog nekog poreza već može da mi da 100 dinara manje. E tada sam odustao", ispričao je Gutović u jednoj emisiji.

 (MONDO)