Društvo

ONLAJN NASTAVA ZA ĐAKE U CELOJ SRBIJI? Oglasilo se Ministarstvo prosvete, uvodi se za sve pod JEDNIM uslovom

Autor Veljko Petranović

Odluka o uvođenju onlajn nastave na teritoriji čitave Srbije jeste pomenuta na prethodnoj sednici Kriznog štaba, ali ona nije doneta.

Izvor: Mondo/Marko Čavić/Kurir/Printscreen

Tim za škole je sagledao sve pokazatelje i doneo odluku o uvođenju kombinovanog modela nastave u srednjim školama u četiri lokalne samouprave za iduću nedelju, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Eventualna odluka o uvođenju onlajn nastave u svim školama Srbije na sastanku Tima za škole bi mogla biti doneta isključivo u slučaju da parametri pokažu znatno pogoršanje u svim jedinicama lokalne samouprave.

Upravo odluka o podeli na grupe usled zaražavanja dvoje i više učenika učinila je i da se deca i zaposleni spasu od većeg zaražavanja, stoji u saopštenju.

Tim za škole, Ministarstvo i obrazovne ustanove će i ubuduće činiti sve što je u njihovoj nadležnosti i moći i prilagođavati se situaciji kako bi osigurali da škole ostanu mesto gde se veća transmisija virusa ne dešava, navodi se.

"Na žalost, deca i zaposleni se najviše zaraze van obrazovnog sistema, a ne u školi. Upravo zato opet molimo da se građani vakcinišu u što većoj meri, da se deca izoluju pri pojavi bilo kakvih simptoma i slučajeva oboljevanja u okruženju. Jedino tako omogućavamo da deca uče u svojim školama sa svojim nastavnicima, kako i treba da bude", apelovali su iz Ministarstva.

(MONDO)