Društvo

ON JE UNIŠTIO MURAL RATKU MLADIĆU: Moja ljudska dužnost je bila da to uradim - predstavljao je ljagu svakog građanina!

Autor Tamara Sekulović

Na mural sa likom Ratka Mladića bačena je kofa kreča, a iza toga stoji Đorđo Žujović, dugogodišnji aktivista i član SDPS-a.

Izvor: ATA Images/Antionio Ahel

Nakon protesta uništen je mural sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Đorđo Žujović, predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je predsednik Rasim Ljajić, rekao je da je njegova civilazacijska dužnost bila da uništi mural posvećen Ratku Mladiću, jer se njime baca ljaga na sve građane. On je rekao da je ispred murala zatekao čoveka za kog pretpsotavlja da je pripadnik jedne desničarske organizacije, te da mu je isti pretio, govoreći da zna ko je i da će ga pronaći.

"Mural sa likom Mladića predstavlja ljagu na obrazu svakog građanina Srbije, bez obzira kom narodu pripadao, koje je vere ili političke orijentacije. Svi oni koji se trude da brane taj mural čine medveđu uslugu svima nama", rekao je Žujović za medije i istakao da njegov potez predstavlja civilizacijski čin.

"Ovo što sam uradio smatram normalnim, ljudskim činom. Pružam podršku svakome ko svojim aktivnostima pokazuje da mu je ipak stalo do borbe za normalno društvo", istakao je on.

Ovaj mural čuvala je policija, a aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović juče su privedene nakon što su ga gađale jajima. Posle nekoliko sati puštene su na slobodu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Podsetimo, mural sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog u Hagu na doživotni zatvor, oslikan je letos na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića. Ovako je mural izgledao pre nego što je uništen:

(Mondo)

Tagovi