Društvo

PLJUŠTE KRIVIČNE PRIJAVE! RTS OBJAVIO RAT NEČASNIM GLEDAOCIMA: Zbog ovoga im preti čak TRI godine zatvora!

Autor Veljko Petranović

Na internetu postoji nekoliko piratskih sajtova, protiv čijih vlasnika su podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu.

Izvor: YouTube/Južni Vetar

Radio-televizija Srbije onemogućava neovlašćeno postavljanje svojih premijernih serija na internet, objavio je portal javng servisa svih građana.

Serije kao što su "Nečista krv", "Advokado", "Branilac", "Južni vetar", "Vojna akademija" i mnoge druge uklonjene su sa internet sajtova koji služe za neovlašćeno deljenje sadržaja.

Na internetu je i nekoliko piratskih sajtova protiv čijih vlasnika su podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu, prema navodima ovog portala.

KAZNE? NIMALO NAIVNE

Na osnovu člana 199 Krivičnog zakonika Srbije: Za neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela, predviđene su novčane sankcije i kazna zatvora do tri godine.

Podsećamo, jedan od osumnjičenih za neovlašćeno deljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedelju je saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, gde je priznao krivicu i detaljno izneo odbranu, rečeno je u tom tužilaštvu.

Osumnjičeni se tereti za neovlašćeno korišćenje autorskih prava i određena mu je mera zabrane upotrebe interneta, kako bi se sprečile dalje zloupotrebe.

(MONDO/RTS)