Društvo

PLIVANJE ZA ČASNI KRST UZ KOVID SERTIFIKAT I TO NE U SVIM GRADOVIMA! Većina mesta otkazala - evo gde će se održati

Autor Silvija Jovanović

Usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji, plivanje za časni krst će u mnogim gradovima u Srbiji biti odloženo, dok će na nekim mestima biti potrebni kovid sertifikati.

Plivanje za Časni krst na Miholjskoj prevlaci
Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Loša epidemiološka situacija u našoj zemlji dovela je do toga da se u nekim gradovima u Srbiji tradicionalno plivanje za časni krst na Bogojavljenje ipak ne organizuje, dok će negde ipak biti održano, međutim, učesnicima će biti potreban kovid sertifikat.

Takva situacija će upravo biti u prestonici, gde će plivači u vodu na Dunavu u Zemunu moći da uđu samo uz ovaj dokument, dok je manifestacija u glavnom gradu otkazana na Adi Ciganliji i na bazenu SC "Tašmajdan" zbog povećanja broja zaraženih kovidom-19, koje je iz istih razloga otkazano i u Užicu, Požegi, na Skrapežu, Kosjeriću...

Na Sava promenadi plivanje za časni krst održava se u 12 sati, i u njoj će učestvovati vojnici, gardisti i ostali hrabri momci i devojke koji će se odvažiti da skoče u hladnu Savu, dok će najveća atrakcija biće ratni brod koji će sa Ušća doploviti do Sava promenade, a sveštenik Vojske Srbije osveštaće plivače, ratni brod, ponton i pripadnike rečne flotile.

Manifestacija na Bogojavljenje će se održati i u Novoj Varoši, na jezeru Kokin brod, u 11 sati, a plivaće se i na Velikom Razavu, na Gradskoj plaži u Arilju u 10.30 sati, kao i na bajinobaštanskom jezeru Perućac, na Drini, u 12 sati. Plivanje će se održati i na Limu kod žičanih mostova u Prijepolju i Priboju, dok je najavljeno i plivanje za časni krst na Zlatiboru, na Vodicama. 

(MONDO/Kurir)