UŽAS!

SRAMOTNO PONAŠANJE RADNICE U NIŠU! Slepa devojka je zamolila za pomoć, ona joj odgovorila "TO MI NIJE U OPISU POSLA"

Autor Nikola Todorović

Jedna devojka doživela je neprijatnost na autobuskoj stanici u Nišu jer je slepa.

Izvor: YouTube/Printscreen/spalesg/BreakingBlind

Objava na Tviteru o svakodnevnim izazovima osoba sa hendikepom, odnosno o problemu sa kojim se susrela slepa devojka na autobuskoj stanici u Nišu kada joj je uskraćena pomoć zaposlenih na istoj dovela je do osude diskriminatornog ponašanja prema osobama koje su slepe

"Milica je pokušala da uđe u autobus na niškoj autobuskoj stanici. Zamolila je radnicu na stanici da je doprati do perona, jer je slepa i ne može sama. Ova ju je odbila sa rečima 'Nije mi u opisu radnog mesta!' Milica opet: 'Ali ja ne vidim, samo da mi kažeš gde je bus.' Na šta je osoba ponovo odbila da pomogne", napisala je na Tviteru spisateljica Ana Miljović.

Usledili su oštri komentari na ovakvo ponašanje zaposlene na stanici, od toga da joj žele da oseti kako je to biti slep, do toga da sažaljevaju devojku koja je slepa:

"Osobi od srca želim da doživi isto", glasio je jedan komentar.

"Ja nikom ne želim da oseti na svojoj koži šta znači hendikep, ali bilo je slučajeva da im život ipak to namesti nekako. Mnogo mi je žao zbog devojke", napisao je drugi korisnik.

"Gospode bože živimo među monstrumima", napisala je jedna korisnica.

U jednom komentaru je Ana Miljović koja je objavila ovo iskustvo objasnila je ko je zapravo Milica.

"Milica je inače student Univerziteta u Nišu, neverovatno borbena i snalažljiva mlada dama. Ovo jutros ju je pomerilo toliko da je sad pala u bedak", napisala je ona.

(MONDO)