Društvo

"PUŠE SVUDA, UŽAS JE, A OVO ME ŠOKIRA UVEK" Došla iz Australije u Leskovac pa rekla šta je NERVIRA: Dobrodošla u Srbiju!

Autor Jana Desovski

Kejtlin se preselila iz Australije u Leskovac, pa je otkrila koje to stvari nju nerviraju i svaki put iznova šokiraju u ovom gradu.

Izvor: TikTok/caitlinf18/Screenshot

Devojka po imenu Kejtlin, poreklom iz Melburna u Australiji, ostavila je svoj posao i preselila se u Srbiju, tačnije u Leskovac. To je uradila zbog momka koji je profesionalni košarkaš u jednom klubu u Leskovcu. Ona na svoj TikTok profil redovno kači snimke kako izgleda život u ovom gradu, a sada je opisala koje su to stvari nju šokirale kada se preselila ovde.

"Ja sam Australijanka, i živim u Srbiji četiri meseca, ovo su pet stvari koje su za mene mnogo interesantne. Prva stvar je što možete da kupite alkohol svuda, ima ga na svim policama u supermarketu kao i na malim kioscima na ulici. Druga stvar je što svi puše cigarete u kafićima, barovima i restoranima, a miris je užasan i ponekad je jako teško jesti u takvim uslovima. Treća stvar je što su kazina u svakoj ulici u gradu, a ja nisam videla da je ikada iko ušao u njih. Vožnja i parkiranje u ovom gradu me šokiraju svaki put. Na parkinzima vas uvek zagrade, parkiraju na trotoarima, parkiraju na ulici, a niko ništa ne kaže povodom toga. Takođe ima mnogo napuštenih pasa i mačaka svuda u ovom gradu i to me mnogo rastuži jer su preslatki i samo im je potreban dom i bila sam šokirana. Poslednje je komunistička arhitektura, svi blokovi zgrada izgledaju isto i ima ih previše i svuda su."

Lavina komentara se stvorila ispod video snimka, neki su se pitali zašto se iz Australije preselila ovde, a drugi su joj poželeli dobrodošlicu i rekli joj da je "to Balkan". "Dobrodošla na Balkan", "Ovako nije samo u Srbiji, već na celom Balkanu", "Šta je neobično što se alkohol prodaje svuda?", "Oh dušo, pa šta radiš ti u Srbiji?". Neki su joj odgovorili na to da se Srbi obično začude kad odu negde i vide da se tamo ne puši svuda, jer je kod nas to normalno. Komentar koji je bio urnebesan glasi: "Razlog zbog kog ne vidiš da iko ulazi u kazino je zato što onaj koji uđe tamo, više ne izlazi."

Neki su se pitali da li se njoj nešto uopšte sviđa u gradu u kom živi i rekli joj da ima i lepih stvari koje mogu da se vide. Takođe, neki od komentara su bili da bude srećna pošto ovde nema zmija i paukova koji su svuda po gradu kao u Australiji.

Pogledajte snimak:

(MONDO)