Društvo

OVAJ SRPSKI BIZNISMEN SAGRADIO NAJVIŠU ZGRADU U BEOGRADU! Milioner živi u iznajmljenoj kući, oženjen bivšom voditeljkom!

Autor Uroš Matejić

Branislav Grujić je srpski privrednik, a njegova firma je sagradila stambeno-poslovni kompleks "West 65".

Izvor: Youtube/24 Vesti/XSVXNK/Screenshot/

Branislav Grujić je srpski privrednik i suvlasnik međunarodne kompanije "PSP-Farman Holding". Nedeljnik je pred kraj prošle godine po prvi put doneo, ekskluzivno u saradnji sa vodećim medijima iz regiona, listu najbogatijih u regionu i Branislav se nalazi na 41. mestu. Inače živi u iznajmljenoj kući, a sagradio je najvišu zgradu u Beogradu!

Grujić je rođen u Beogradu, 14. jula 1961. godine, po završetku osnovne i srednje škole u Nemačkoj i u Srbiji, diplomirao je kao inženjer na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Govori četiri strana jezika: nemački, engleski, ruski i italijanski.

Grujićeva karijera je počela odmah po diplomiranju, kad je postao jedan od najmlađih asistenata za teorijsku mehaniku u istoriji Univerziteta u Beogradu. Odmah potom, 1992. postaje direktor inženjeringa u Jugodrvu, i ostaje na toj poziciji do 1994. kada odlučuje da ode iz Jugoslavije. Godine 1991, osniva kompaniju "Farman Engineering" kojom kasnije i ostvaruje proboj na rusko tržište. Nova kompanija, "PSP-Farman Holding" nastaje 1997. spajanjem dve investicione i građevinske kompanije, "PSP" i "Farman Engineering".

Izvor: Youtube/24 Vesti/screeenshot

To je jedna od vodećih kompanija u građevinarstvu i razvoju u jugoistočnoj Evropi i Ruskoj Federaciji koja iza sebe ima više od 200 završenih objekata raznih namena - banke, poslovni prostori, javne i stambene zgrade, komercijalni, industrijski i sportski centri. Svi poslovni, proizvodni, trgovinski, stambeni i sportsko-rekreativni kompleksi, uspešno su i po najvišim standardima realizovani sa sopstvenim timom.

PSP-Farman Holding je švajcarska kompanija sa kancelarijama u Moskvi, Kijevu, Beogradu, Briselu, Ženevi, Trstu  i Londonu i njen fokus je na tržištu nekretnina u Rusiji, Ukrajini, Srbijii Velikoj Britaniji. Na svakom projek-
tu PSP-Farman Holding upravlja celim procesom implementacije projekta sa svojim in-house razvijenim BEXEL (D) softverom koji omogućava da konsoliduje iprati rad svih usluga i omogućava transparentnost prema korisnicima.

Kao član PSP-Farman Holdinga, Bexel Consulting je vodeća svetska softverska kompanija u upravljanju projektima uz kori šćenje tehnologije BIM Softwer modela. Danas je Bexel Consulting prisutan u više od 35 zemalja na globalnom nivou uz pružene kompletne usluge podrške upravljanju projektima PSP-Farman Holding izgradio je u Srbiji multifunkcionalni kompleks WEST 65 u Novom Beogradu koji čine stambeno-poslovni deo Avenija 6s, šoping centar Mall 65 i rezidencijalni Tower 65 (stambena kula). Kompanija je vlasnik projekta Hotel Courtyard Belgrade.

West 65: Najviša zgrada u Beogradu

Novobeograđanima je već poznat stambeno-poslovni kompleks West 65, kompanije "PSP-Farman Holding", koji ima 447 stanova i 72 poslovna prostora u 11 stambenih objekataWest 65 Tower sa svojih 40 spratova dostiže visinu od 155,3 m i to je najviša zgrada u Beogradu. Na površini od 40.346 m2 su smeštene 294 luksuzne stambene jedinice. Stanarima je na raspolaganju privatni bioskop, community room i garden, wellness i spa centar sa bazenom, 24/7 recepcija sa fizičko-tehničkim obezbeđenjem, kao i mnoge druge pogodnosti, naglasili su iz kompanije "PSP-Farman Holding".

Stambeno-poslovni kompleks "West 65", koji se nalazi na Novom Beogradu, oivičen Bulevarom heroja sa Košara i Ulicom Omladinskih brigada, je završen prošle godine, nakon skoro 11 godina gradnje. 

U braku sa bivšom voditeljkom

Branka Nevistić godinama je važila za jedno od najlepših domaćih TV lica, ali već više od deceniju lepe voditeljke nema na malim ekranima. Branka, koja će u novembru proslaviti 55. rođendan, se u potpunosti posvetila porodičnom životu, a svaki slobodan trenutak koristi za romantična putovanja sa suprugom Branislavom Grujićem za kog se udala u Italiji 2014. godine.

Branka i Branislav prvi put su se zabavljali 2010. godine, godinu dana kasnije su se rastali, ali su se 2012. pomirili. Intimno venčanje održano je 2014. u Veneciji, a prisustvovalo je svega tridesetak zvanica.

Branislavu Grujiću je, inače, ovo treći brak, dok iz prvog ima sina. 

(MONDO)