Društvo

PRAVE PROLEĆNE TEMPERATURE PRED VIKEND, A ONDA SLEDI ŠOK! Evo kad nas očekuje zahlađenje - Padaće i sneg

Autor Ivana Vlajković

Danas će u Srbiji minimalna jutarnja temperatura biti od 3°C do 10°C, maksimalna od 17°C do 21°C.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti kiša na severu Srbije. Vetar ujutru slab zapadni, a tokom dana slab do umeren jugozapadni i južni. Pritisak oko normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 3°C do 10°C, maksimalna od 17°C do 21°C. Uveče je moguća kiša na severu Srbije. Temperatura u 22h od 8°C do 14°C.

Beograd: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti je moguća kiša. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 20°C. Uveče je moguća slaba kiša. Temperatura u 22h oko 14°C.

Niš: Toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 21°C. Uveče suvo.

Užički region: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 3°C do 5°C, maksimalna od 19°C do 21°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani intervali i 14°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Popodne naoblačenje, a krajem dana i u noći ka suboti kiša. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 9°C, maksimalna od 17°C do 20°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h od 10°C do 12°C.

Novi Sad: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti je moguća kiša. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 20°C. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h oko 12°C.

Subotica: Umereno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Krajem dana i u noći ka suboti kiša. Vetar umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna 19°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 11°C.

Vreme narednih dana: U subotu oblačno i malo hladnije sa kišom, obilnijom na severu i zapadu Srbije. Na jugu sunčani intervali i toplije uz vrlo malo kiše. Vetar umeren severni i severozapadni, na jugu Srbije jugozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 12°C na severu do 20°C na jugu Srbije. Uveče kiša, osim na jugu. Temperatura u 22h od 7°C do 11°C.

U nedelju promenljivo oblačno sa povremenom kišom. U ponedeljak zahlađenje sa kišom, a u planinama iznad 800 mnv sa snegom uz pojačan severni vetar. U utorak još hladnije sa kišom i mogućom susnežicom i snegom ujutru ponegde i u nižim predelima, posebno na zapadu Srbije.

(MONDO)