LETOVI ZA BEOGRAD KASNE 2 DANA, DRAMA NA AERODROMU U NJUJORKU? Ljudi krenuli put Srbije za praznike, ali je sve OTKAZANO

Avion koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Njujork, nije mogao da poleti u sredu 11. aprila sa aerodorma Džon F. Kenedi, zbog navodnog kvara.

MONDO/Dragana Todorović

Putnički avion "Erbas A330-200", koji je u vlasništvu domaće avio-komapnije "Er Srbija" i koji saobraća na redovnoj liniji Beograd-Njujork, nije mogao da poleti u sredu 11. aprila sa aerodorma Džon F. Kenedi, zbog navodnog kvara koji se dogodio dok je bio na zemlji. "Er Srbija" se dosad nije oglasila o ovom događaju, a kako za "Novu" otkriva rođak jednog od putnika, avion je navodno morao da ostane na njujorškom aerodormu nakon što je u njega udarilo vozilo za razvoz prtljaga i oštetilo mu motor. 

Kako otkriva sagovornik, stotinama putnika koji su se spremali da provedu praznike u Srbiji, put ka Beogradu pretvorio se u noćnu moru, nakon što im je prekjuče saopšteno da je let otkazan. "Let je bio gotovo popunjen, kao i naredni koji je bio planiran dva dana kasnije, to jest danas. Ista stvar je i sa letovima iz Beograda, pošto je u pitanju isti avion. Putnici nisu ni znali da su letovi otkazani, ili su saznali slučajno uoči puta dok su proveravali vreme polaska i čekiranja“, kaže sagovornik i dodaje.

"Brat koji je trebalo da poleti još u sredu, rekao mi je da je u avion udarilo vozilo koje razvozi prtljag i da je oštećen motor. Kompanija je zato zbog svih tih putnika bila prinuđena da iznajmi drugi avion i oni će večeras oko 20 sati po lokalnom vremenu, poleteti ka Beogradu", kaže sagovornik.

Informaciju da je u Njujorku došlo do dvodnevnog kašnjenja letova za Beograd, stoji portalu "Exyuaviation.com". Ovaj portal prenosi da je "Er Srbija" morala da iznajmi avion od španske čarter-kompanije "Vamos er", nakon što je njen Erbas ostao prizemljen na najpoznatijem njujorškom aerodormu. Letilicu "Vamos er-a" koristiće dva dana, od 13. do 15 aprila, kako bi tokom praznika, u oba pravca prevezla stotine svojih putnika. Situaciju je dodatno iskomplikovala činjenica što je drugi prekookenaski Erbas iz flote Er Srbije trenutno na redovnom remontu i servisu u Istanbulu, pa je iznajmljivanje tuđe letilice bilo jedino rešenje.

Šta je uzrok kvara aviona nije objavljeno na ovom portalu. 

(MONDO/Nova)