Društvo

DOKTORKA JE SKLONJENA MNOGO PRE EMISIJE "U prostoriji bili i odeljenski starešina, zaposleni u školi, odreagovali bi"

Autor Mladen Šolak

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" i predstavnik ministarstva prosvete govorili su o seansi sa đacima VII-2 koja je izazvala oštru osudu.

Izvor: K1 Televizija/printscreen/Youtube/printscreen/TV5MONDE

Doktorka Ranka Radulović, čija je seansa sa đacima iz odeljenja OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojem se dogodio masakr izazvala oštru reakciju javnosti i ministarstva zdravlja, već nedeljama nije u timu stručnjaka koji rade sa decom u toj školi, na zahtev roditelja. O navodima rečenim u nedelju uveče u emisiji "Utisak nedelje", da je doktorka puštala deci narodnu muziku i povezivala ih sa dušama stradalih drugara, na Radio-televiziji Srbije govorio je Milan Pašić, pomoćnik ministra prosvete.

"Prema našim informacijama, u toj prostoriji u trenutku bili su pored dece iz škole i odeljenski starešina VII-2, zaposleni u školi i verujem sam da bi kolege odreagovale da se desilo nešto što je neprihvatljivo ili neprilagođeno. Ministarstvo zdravlja poslaće vanredni nadzor nad tim stručnim delom i zahvaljujemo tom ministarstvu što su nam odmah ponudili kadrove, bili su od prvog dana u školi i verujem da će inspekcija utvrdili da li je terapija bila u skladu sa time", rekao je Pašić.

Igor Đorđević predsednik Saveta roditelja rekao je da doktorka ne radi sa decom u poslednje dve nedelje. "Neke detalje o tom slučaju sam čuo i ranije i mnogo pre te emisije doktorka je sklonjena sa pomoći nama, jer su to tražili predstavnici roditelja VII-2, nisu bili zadovoljni terapijom koju su dobili. Istog trenutka kad su roditelji to istakli kao zahtev, ona već od 7, 8. maja nije u timu koji pomaže nama u školi. Imam neka saznanja koja su nezvanična i ne bih sa time izlazio u javnost, bilo bi to neprovereno sa moje strane i ne bi bilo u redu", rekao je roditelj.

Doktorka Radulović oglasila se saopštenjem dostavljenim medijima i iznela svoju stranu ovog događaja. Takođe, Ministarstvo zdravlja poslalo je vanrednu inspekciju u Klniku za psihijatriju Unverzitetskog kliničkog centra Srbije.